Meteoroloji'den uyarı: Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meteoroloji'den uyarı: Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor!

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde günlük hava durumu tahminlerini yaptı. Marmara ve Ege harici tüm bölgelerde mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklar bekleniyor. Marmara Denizi için fırtına uyarısı yapıldı. Raporda yurt genelinde bulunan bazı şehirlerde günün en yüksek sıcaklık dereceleri de sıralandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporunda günün hava tahminleri yapıldı. Değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarlar beklenirken Marmara ve Ege haricinde ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile İç Ege'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, İzmir, Manisa ve Aydın illerinin doğu kesimleri, Balıkesir'in güneydoğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Van, Hakkari ve Ağrı illerinin doğusunun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. 

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

19 AĞUSTOS HAVA DURUMU

İSTANBUL °C31°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR °C33°C

Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu doğu kesimleri kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C31°C

Az bulutlu ve açık

ANKARA °C38°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C31°C

Az bulutlu ve açık

KASTAMONU °C34°C

Az bulutlu ve açık

ERZURUM °C30°C

Parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C42°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C41°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Marmara’da fırtına; Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji'den uyarı: Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor!

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...