Metrobüste kör eden maske kavgasında ceza belli oldu

- Güncelleme:
Metrobüste kör eden maske kavgasında ceza belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Avcılar’da metrobüste maske takması konusunda kendisine uyarıda bulunan özel güvenlik görevlisini darp eden sanık hakim karşısındaydı. Özel güvenlik görevlisini darp eden ve gözlük camının kırılması sonucu görme kabiliyetini kaybetmesine neden olan sanık için istenen ceza belli oldu.

Avcılar’da maske takmadığı için uyarıda bulunan şahıs tarafından darp edilen özel güvenlik görevlisi Şükrü Turan’ın kör olduğu kavgaya ilişkin karar çıktı. Maske takmayı kabul etmeyen Ömer Senem’e verilen ceza belli oldu.

MASKE UYARISINA DARP

Metrobüste maske takmayı kabul etmeyen Senem iddiaya göre “Bana maske taktıracak varsa gelsin taktırsın” demişti. Metrobüste bulunan diğer yolcuların da tepki göstermesi üzerine öfkelenen Senem, Şükrü Turan’a yumruklar atmaya başlamıştı. Darp edildiği esnada gözlüğünün camı kırılan Turan, gözünden yaralanmış, olayın ardından 3 kez ameliyat olmuş ancak görme kabiliyetini kaybetmişti.

ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASI TALEP EDİLDİ

Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede Senem’in ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz sanık Ömer Senem ile müşteki Şükrü Turan hazır bulundu.

Metrobüste kör eden maske kavgasında ceza belli oldu

Duruşmada beyanda bulunan müşteki Turan’ın avukatı Mustafa Alpağut, “Müvekkilde olay nedeniyle kırık, uzuv kaybı ve sabit iz kalmıştır. Bu nedenle sanığın üst hadden cezalandırılmasını talep ederiz” dedi. Sanık Ömer Senem ise son savunmasında müştekinin de kendisine vurduğunu iddia ederek beraatını istedi.

İYİ HAL İNDİRİM UYGULANDI

Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Ömer Senem’in ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan önce 6 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın sabıkasının bulunmaması, her duruşmayı takip edişi ve yargılama sırasında da herhangi bir olumsuz davranışına da rastlanılmadığını açıklayan mahkeme Ömer Senem’e iyi hal indirimi uygulayarak neticeten 5 yıl 5 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...