Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Garipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek

“Münevver Karabulut’un katili, öldü mü ölmedi mi?” sorusu kesin bir şekilde cevap bulacak. Cem Garipoğlu'nun cesedin diş, saç ve sırt kemiklerinden alınan DNA’lar, ailesinin erkeklerinin DNA’ları ile karşılaştırılacak

Kaydet
a- | +A

İstanbul’da 15 yıl önce lise öğrencisi Münevver Karabulut’u öldürüp testereyle parçalayan ve 2014 yılında cezaevinde ölen Cem Garipoğlu’na ait olduğu iddia edilen cesetten arta kalanlar mezardan çıkarılarak Adli Tıp Kurumuna götürüldü.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 1. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 1. Resim

2009 yılında katledilen genç kızın ailesinin, cezaevinde ölen kişinin katil Cem Garipoğlu olmadığı iddiasıyla istediği feth-i kabir dün Karacaahmet Mezarlığı’nda gerçekleşti.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 2. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 2. Resim

Feth-i kabir işlemi için görevlendirilen savcı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler dün sabah mezarlığa geldi. Polis mezarlık çevresinde geniş güvenlik tedbiri aldı.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 3. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 3. Resim

Mezarın bulunduğu bölümün girişinde iki ayrı kontrol noktası kurulurken, bu alana girişlerde kimlik kontrolü de yapıldı. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de mezarlıkta hazır bulundu.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 4. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 4. Resim

Feth-i kabirden sonra Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan ceset, tabuta konularak Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Karacaahmet Mezarlığı’nda açıklama yapan avukat Epözdemir, ilaçla, silahla intihar edilebileceğini belirterek “Ama bir insanın cezaevinde kantinden çamaşır ipi alması, kafasına poşeti geçirmesi, bir dakika boyunca bu ipi sıkması ve kendisini boğarak öldürmesi hayatın olağan akışına aykırı bir intihar yöntemi. Bir insanın kendisini boğması çok zordur. Dosyada psikoloğun raporu var, intihara meyilli olmadığına dair” dedi.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 5. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 5. Resim

Bugün yapılanın klasik bir feth-i kabir olmadığını anlatan Epözdemir “Adli Tıp Kurumu cesedin üzerinde biyolojik ve kimyasal incelemeler yapacak. Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek, mezar kapatılacak” diye konuştu.


Mezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 5. Resim
Başlık ResmiMezarı açılan katilden kalanlar DNA testinde! Cem Gaipoğlu'nun saçı, dişi ve sırtı incelenecek - 5. Resim

BAKMADAN GEÇME
Cem Garipoğlu
HABER

Cem Garipoğlu'nun mezarı kazıldı! Çıkan parçalar Adli Tıp Merkezi'ne götürüldü! Cem Garipoğlu yaşıyor mu?

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.