Bahçeli'den çok sert AYM tepkisi: Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MHP'nin 55. yıl dönümü kuruluş programında konuşan Devlet Bahçeli, Çağlayan Adliyesi'ne saldırı düzenleyen ve öldürülen teröristlerden birinin AYM kararı ile cezaevinden çıkarılmasına ateş püskürdü. Bahçeli, "AYM haini haklı görmüş, Türk polisi de hak öyle değil böyle olur demiştir. Bay Zühtü akladığınız cani terör saldırısı yaptı. AYM kapatılmalı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Congresium'da MHP'nin Kuruluşunun 55. Yıl Dönümü Kutlama Etkinliği'nde önemli mesajlar verdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Bugünkü heyecanımıza ortak olan vatandaşlarımızı, sadece kulağını değil kalbini de bize çevirmiş bütün kardeşlerimizi selamlıyorum. Gazze'den Gazne'ye, Bakü'den Bişkek'e, Kerkük'ten Kırım'a, Kıbrıs'tan Kudüs'e, Türk ve İslam değerlerinin yaşatıldığı her yere selamlarımı gönderiyorum.

"EZELDEN EVELE COŞKUN NEHİRLER GİBİ AKIYORUZ"

Bugün MHP'nin 55. kuruluş yıl dönümüdür. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Nice başarılara, yüz yıllara vesile olsun inşallah. Bahtiyarız, 55 yıllık birikimle siyasi olgunluğa vasıl olduk. Zamanlar üstü mirasa her zaman bağlı kaldık. İlk günkü kararlılıkla 55 yıllık maziyi kucaklayıp ezelden evele coşkun nehirler gibi akıyoruz.

Bahçeli'den çok sert AYM tepkisi: Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı

"LİDER ÜLKE TÜRKİYE OLACAK"

Sabrettik, sebat ettik; çıktığımız seferde desteği milletten zaferi Allah'tan diledik. Her yılı bir asra bedel 55 senede ilkelerimizden, vatan sevgimizden ödün vermedik. Milli ve manevi değerleri esas aldık.

Devir artık Türk devridir. Türk devri adaletin, huzurun, refahın, huzurun yakın gelecekteki sivrilen adresidir. Türkiye küresel güç olacak. Ümitler Türk dünyası ekseninde yerleşecek. Yeni hükümet sistemiyle lider ülke Türkiye olacak. Geleceğin gücü Türkiye'dir.

"OYUN KURANLARA GÖZ AÇTIRMADIK"

Türk'ün ve Türkiye milletinin kaderi neyse Milliyetçi Hareket Partisi'nin de kaderi odur. Oyun içinde oyun kuranlara göz açtırmadık. Halkımız ne diyorsa onu yaptık. Nerede bir zulüm varsa, tarafımızı ve tercihimizi insanlıktan yana belirledik. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövmedik. Yumuşak başlı isek kim demiş uysal koyunuz. 55 yıldır dildeyiz, dilekteyiz, kalpteyiz, şehitlik anıtıyız. 

Dayanışmamızı zayıflatmak isteyene göz açtırmadık. 55 yıldır Türk milleti için mücadele halindeyiz. Ülkücü olmak için serdengeçti bir yürek lazımdır.

Bahçeli'den çok sert AYM tepkisi: Bay Zühtü, akladığınız cani terör saldırısı yaptı

"AYM, HAİNİ HAKLI GÖRMÜŞTÜR"

6 Şubat 2024 tarihinde Çağlayan Adliyesi'nde polis noktasına saldıran ve ölü geçirilen teröristlerin kimler tarafından savunulduğu ortadadır. Daha vahimi AYM'nin hak ihlali kararıdır. AYM terörist hakkında hak ihlali kararı vermiş. AYM hukuka savaş açmıştır. AYM haini haklı görmüş Türk polisi de hak öyle değil böyle olur diyerek gereğini yapmıştır. Ey vicdansızlar teröristin hakkı mı olur? Dünyanın neresinde hukuka ihanet gölgesi düşürülmüştür.

"AYM KAPATILMALI YA DA YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

Anayasa'nın 153. maddesinin bireysel hak ihlali kararlarını kapsamayacağına göre neyin dayatmasını yapıyorsunuz. Kimlere mesaj ulaştırıyor nereye hizmet ediyorsunuz. AYM artık milli güvenlik sorunudur. AYM ya kapatılmalı ya da yeni baştan yapılandırılmalıdır. Teröriste hak ihlali veren mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, buna da adalet denemez. MHP hukuk sınırlarına bağlı kalarak yürütmüştür. Haklıydık ama hakkımız yendi ama yine de devlete bir şey demedik. 

DEM'lenmiş CHP'nin AYM'yi mevzi yapmasını, dış bağlantılı operasyon olarak değerlendiriyoruz. Yeminli Türkiye düşmanları faaldir. Ülkemize operasyon çekilmektedir. 31 Mart'ta Türk milleti dış bağlantıların maşalarına hesap soracak. CHP'nin yeni adresi Kandil'dir. Özgür bey erkenden havlu atmış, nihayet çuvallamıştır. Cumhur ittifakı vatana sahip çıkacak, istiklale sahip çıkacaktır.

"1 NİSAN'DA DEVLEŞMİŞ BİR TÜRKİYE'YE UYANACAĞIZ"

1 Nisan'da demlenen değil devleşmiş bir Türkiye'ye uyanacağız. Ayrılmadan ayrışmadan canla başla Türkiye için çalışacağız. Önümüzdeki dönemde gündeme alınmasını temenni ettiğimiz 9 konu vardır, bunlar arasında ilki yeni anayasanın yazılması vardır. MHP hazırlığını tamamlamıştır."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...