Miçotakis: Ege'de doğalgaz arayacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Miçotakis: Ege'de doğalgaz arayacağız

GÜNDEM Haberleri

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mora yarımadası ve Girit adasının güneybatısında doğalgaz bulmak için sismik araştırmalara başlayacaklarını duyurdu. Miçotakis, ülkesinin deniz yetki alanlarını belirlemek üzere Libya ile görüşeceklerini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten Ege'de gerginliği artıracak bir açıklama geldi. ANT1 televizyon kanalına konuşan Miçotakis, Yunanistan'ın, Libya ile bir açılım yapıp deniz yetki alanlarını belirlemek istediğini söyledi.

Yunan lider, ülkesinin bölgede hidrokarbon arama planlarına ilişkin de "Doğalgaz bulmaya yönelik sismik araştırmaların hemen başlayacağını söyleyebiliriz. Hemen derken, önümüzdeki günleri kastediyorum. Mora Yarımadasının ve Girit'in güneybatısında bulunan iki parselde, ExxonMobil tarafından..." ifadelerini kullandı.

"DEDEAĞAÇ LİMANI YABANCIYA SATILMAYACAK"

Kiryakos Miçotakis, ABD'nin silah üssü haline dönen Dedeağaç şehri için ise "Yunanistan için stratejik, jeopolitik ve enerji bakımından büyük öneme sahip" yorumunda bulundu. Miçotakis, Yunanistan'ın, Dedeağaç Limanını yabancı bir yatırımcıya satmaktan vazgeçtiğini söyledi.

"CASUS YAZILIM VE DİNLENMELERDEN BEN SORUMLU DEĞİLİM"

Miçotakis, Documento gazetesinin Yunanistan'daki siyaset, medya ve iş dünyasından, aralarında eski Başbakan Andonis Samaras ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın da bulunduğu çok sayıda kişinin dinlendiğine ilişkin iddiasını yalanladı. Ancak ülkede casus yazılım kullanıldığına ve dinleme yapıldığına ilişkin iddiaları kendisinin de hükümetin de reddetmediğini söyledi. Miçotakis, kendisinin ve hükümetin bu durumdan sorumlu olmadığını savundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...