Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Miçotakis varını yoğunu silaha yatırdı! 'Türk' korkusu ekonomiyi altüst ettirdi

Miçotakis varını yoğunu silaha yatırdı! 'Türk' korkusu ekonomiyi altüst ettirdi
Başlık ResmiMiçotakis varini yogunu silaha yatirdi! 'Türk' korkusu ekonomiyi altüst ettirdi

Türkiye’nin hamlelerini anbean takip eden Yunanistan, kamuoyundan gelen baskılar yüzünden ‘silaha sarıldı’. Başbakan Miçotakis, sıkıntıdaki ekonomiye rağmen silahlanma için 28 milyar avroluk bir paket hazırladı.

Kaydet
|

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Tayfun füzesi, KAAN’ın uçması, Kızılelma, TCG Anadolu, Çelik Kubbe ve 31 savaş gemisinin aynı anda inşasına başlanmasıyla ‘panik butonu’na basan Yunanistan, kesenin ağzını açarak 2025-2037 yılları için 25-28 milyar avroluk yeni bir silahlanma programı için kolları sıvadı. Türkiye’deki her bir gelişmeyi yakından takip eden Başbakan Kiryakos Miçotakis yönetimindeki Yunan hükûmeti, “casus belli” (savaş sebebi) kapsamında “varoluşsal bir tehditle karşı karşıya” olduğunu savunarak ABD’den F-35 tipi 20-40 adet savaş uçağı alacağını açıkladı.

BAKMADAN GEÇME
Miçotakis’ten meteor füzesi çıkmazı: “Türkiye
HABER

Miçotakis’ten meteor füzesi çıkmazı: “Türkiye'yi engellememiz mümkün değil”

İSRAİL’E YANAŞTILAR

Bununla da kalmayan Yunanistan, Fransa’dan ve Almanya’dan yeni fırkateynler, ABD’den Island tipi devriye gemileri ve İsrail’den “Demir Kubbe” benzeri, füze ve İHA’lara karşı kullanılan savunma sistemi alacağını bildirdi. Yunanistan, ayrıca mevcut F-16’ların ve fırkateynlerin de modernizasyonunu gerçekleştireceklerini de duyurdu. Yunanistan’ın silahlanma programını değerlendiren Savunma Uzmanı Turan Oğuz, Atina’nın öncelikle platformları aldığına ancak mühimmatları almadığına dikkat çekti. Oğuz, dünyanın en gelişmiş denizaltılarından birini aldıklarını ancak 15 yıldır ağır torpidolar almadıklarını hatırlattı.

BAKMADAN GEÇME
Türkiye’ye Meteor satışını durduramadı, Miçotakis kabineyi acil topladı!
HABER

Türkiye’ye Meteor satışını durduramadı, Miçotakis kabineyi acil topladı!

SİLAH VAR MERMİ YOK

Oğuz şu tespitlerde bulundu: “24 tane Rafale aldılar ama sadece 36 tane Meteor füzesi aldılar. F-35’ler, F-16’lar için yeni füzeler sipariş vermediler. Çok büyük bir mühimmat açıkları var. Bu mühimmatlarda büyük bedel tutar. Silah alıyorsunuz ama mermiyi almazsanız silah tek başına hiçbir şey yaramaz. Açıklananlara bakılacak olursa alınacaklarını 38 milyar avroya bile tamamlanmaz. Bunların hepsini alabilirler mi? Muhtemelen almayacaklardır. 2 milyar dolar civarında bir parayı da İsrail’den alacakları hava savunmaya ayıracaklar. Bu paraya bütün ülkelerini koruyacak bir sistem kuramazlar. Bu da göstermelik olacaktır.”

Oğuz, ayrıca, Yunanistan’ın elindeki mühimmatın topyekûn bir savaşa 48 saat bile dayanamayacağını belirtti.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.