Milli Eğitim Bakanı Tekin KKTC'li mevkidaşıyla görüştü: Üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milli Eğitim Bakanı Tekin KKTC'li mevkidaşıyla görüştü: Üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız

GÜNDEM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanındaki işbirliği konularını görüşmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Bakanlık olarak KKTC ile "iki devlet tek millet" anlayışını sözde değil, özde hayata geçirmek istediklerini ifade eden Tekin, "Bizim görevimiz aslında bir millet vasfının devam etmesini sağlamak. Bu konuda da bizim üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız." dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanındaki işbirliği konularını görüşmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Milli Eğitim Bakanlığı olarak KKTC ile "iki devlet tek millet" anlayışını sözde değil, özde hayata geçirmek istediklerini ve hükümetler arası ilişkilerin yanı sıra toplumlar arası ilişkilere de büyük önem verdiklerini ifade eden Tekin, "Bizim görevimiz aslında bir millet vasfının devam etmesini sağlamak. Bu konuda da bizim üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız." diye konuştu.

İki ülke işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu yeni görevinden dolayı Bakan Tekin'e hayırlı olsun dileklerini iletti. Çavuşoğlu, iki ülke arasında yıllardır süren güzel ve verimli bir işbirliğinin de devam ettiğini hatırlattı.

Çavuşoğlu'nun görüşme sonrası açıklaması şöyle;

"Ana vatanımızın fedakarlığını ve buradaki kadroların özveriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve bilgilerin güncellenerek geleceğe doğru yürütülmesi anlamında her zaman birlikteliğimiz çok güçlü olmuştur. Bu manada da geçmişte olduğu gibi 'iki devlet tek millet' anlayışıyla hizmet eden Cumhurbaşkanı'mıza, bakanlarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkürü bir borç bilirim."

Türkiye ile KKTC arasında kesintisiz olarak devam eden birçok proje olduğunu belirten Çavuşoğlu, iki ülke arasında eğitim işbirliği konularının daha da güçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Toplantıya Bakan yardımcıları Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ile KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu, Milli Eğitim Müsteşarı Aykut Şirket ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...