Millî motor Gökbey’e güç verecek

Millî motor Gökbey’e güç verecek

GÜNDEM Haberleri

TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, üretilen ilk yerli genel maksat helikopteri Gökbey’e güç verecek TEI-TS1400 motorunun TEI’de görevli Türk mühendislerinin ve teknisyenlerinin ürünü olduğunu söyledi.

TEI-TS1400’ün çeşitli testlerden geçtiğinin vurgulayan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, “Hedefimiz 2023 yıl içinde TEI-TS1400 motorunun bütün testleri başarıyla geçerek, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden insanlı uçuş sertifikasını almasıdır. Daha sonra da insanlı uçuş testleri yapılacak. 2023 yılı bitmeden millî helikopterimizde insanlı uçuşu başarmayı hedefliyoruz” dedi. Yakın tarihte çok daha zorlu testlere başlayacaklarını belirten Akşit, sözlerini şöyle tamamladı: İlk millî dişli kutusuyla ilk millî helikopter motorumuzu maksimum sürekli güç devrine ulaştırdık. İlk kez üretilen dişli kutusuyla bunu ilk denemede başarmak çok önemli. TEI-TS1400 motorunda yerlileştirilmiş aksesuarlarla 23 bin devir/dakika maksimum çıkış devrine ve maksimum sürekli güç olan 1.400 beygirin üzerine çıktık.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...