Milyonlarca liralık vurgun yapan sahte savcı kıskıvrak yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonlarca liralık vurgun yapan sahte savcı kıskıvrak yakalandı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul’da bir şahıs insanlara kendini savcı olarak tanıttı ve gümrükten ucuz otomobil alabileceğine inandırarak kandırdı. Sahte savcı 12 milyon liralık vurgun yaptı ve ekiplerin hareket geçmesiyle yakalandı. Dolandırıcı yakalandığından üzerinden 1 milyon 30 bin lira çıktı ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Dolandırıcıların sıklıkla başvurduğu dolandırma yöntemleridnen biri de kendini savcı veya polis olarak tanıtmaktır. Bu dolandırıcılar insanları arayarak kendilerin polis veya savcı olarak tanıtıyor ve aranan kişiler buna inanadıkları için dolandırıcının istediği her şeyş yapabiliyorlar. Buna verilebilecek en iyi örneklerden biri de İstanbul'da yakalandı.

İstanbul’da 4 vatandaşın kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırıldıklarını yönündeki ihbar üzerine ekipler çalışma başlattı.

Milyonlarca liralık vurgun yapan sahte savcı kıskıvrak yakalandı

Yapılan incelemede çakar tertibatlı otomobili kullanan sahte Cumhuriyet Savcısı kimliği ile Hakimler ve Savcılar Kurulu amblemli cüzdan bulunduran dolandırıcının vatandaşları icra ve gümrükten ucuza otomobil alabildiğine inandırdığı tespit edildi.

Milyonlarca liralık vurgun yapan sahte savcı kıskıvrak yakalandı

ÇAKARLI ARAÇ KULLANIRKEN YAKALANDI

Bu yöntemle 4 kişiden toplam 12 milyon lira aldığı belirlenen dolandırıcı Ramazan G. (25) kullandığı çakar tertibatlı otomobilde gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan dolandırıcının aynı yöntemle başkalarının da dolandırabileceği ihtimali üzerine çalışmalar sürüyor. (AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...