MSB görüntüleri paylaştı! Metina, Gara, Hakurk ve Kandil'e yeni hava harekatı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Irak'ın kuzeyinde 9 askerimizin şehit edildiği saldırının ardından terör hedefleri yerle bir ediliyor. Dün gece Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki 23 hedefe bomba yağdı. Milli Savunma Bakanlığı hava harekatından yeni görüntüler paylaştı.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 askerimiz şehit oldu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hain saldırının şehitlerin kanını yerde bırakmadı. 

Son olarak dün akşam, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Operasyonlarda 23 hedefin imha edildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İcra edilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, ikmal malzemeleri ve terör örgütü tarafından gelir elde etmek maksatlı kullanılan tesislerden oluşan 23 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." 

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin ve milletin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanan açıklamada, harekatlar sırasında masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı belirtildi.

MSB YENİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

MSB, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki 23 terör hedefinin yerle bir edildiği operasyonun yeni görüntülerini paylaştı. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...