Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hatay'daki askerler çocuklara su verdiği için mi ihraç edildi? MSB kaynaklarından açıklama geldi
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Hatay'daki askerler çocuklara su verdiği için mi ihraç edildi? MSB kaynaklarından açıklama geldi

Son Güncelleme: 25 Eylül, 2025 - 12:04
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Hatay’daki bir hudut karakolunda askerlerin çocuklara su verdiği için soruşturma geçirdiği iddialarını yalanladı. Kaynaklar, olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi su verilmesiyle değil, askerî suç kapsamına giren disiplin dışı davranışlarla ilgili olduğunu belirtti. Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin insani değerleri önceleyen bir anlayışla görev yaptığı ve asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Kaydet
a- | +A

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Sarayburnu Limanı’nda bulunan TCG İstanbul Fırkateyni’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, gündeme dair son gelişmeleri aktardı.

İMHA EDİLEN TÜNEL UZUNLUĞU 622 KİLOMETREYE ULAŞTI

Türkiye’nin bekasına yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerinin devam eden operasyon ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında son bir haftadaki gelişmelere dair bilgi veren Tuğamiral Zeki Aktürk, "1 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde tespit edilen; teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen çok sayıda silah, mühimmat ve muhtelif malzeme kullanılamaz hâle getirilmiştir. Son bir hafta içerisinde; Tel Rıfat’ta 10, Menbic’de 7 olmak üzere imha edilen 17 kilometre tünel ile Suriye Harekât Alanlarında imha edilen tünel uzunluğu 622 (Tel Rıfat: 250 / Menbic 372) kilometre olmuştur" ifadelerini kullandı.

MSB kaynakları: Suriye'de "Tek Devlet, Tek Ordu" desteklenecek - 1. Resim
Başlık ResmiMSB kaynakları: Suriye'de "Tek Devlet, Tek Ordu" desteklenecek - 1. Resim

SINIRLARDA GEÇİT YOK

Hudut güvenliğinin kesintisiz devam ettiğini söyleyen Aktürk, sınır hattında son bir haftada yaşanan gelişmelere dair bilgilendirmede bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Sınırlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 312 şahıs yakalanmış, 833 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 989, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 51 bin 141 olmuştur. Yine, bu hafta içerisinde Van hudut hattında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde yaklaşık 1,5 kilogram (1.405 gram) uyuşturucu madde ele geçirilmiştir."

"FİLİSTİN'İ TANIMA KARARINI MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Filistin’in birçok ülke tarafından tanınmasının olumlu karşılandığını söyleyen Aktürk, "İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgede yaşanan insani trajediyi her geçen gün daha da derinleştirmektedir. Son olarak aralarında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerinin de bulunduğu bir grup ülkenin Filistin’i tanıma kararını memnuniyetle karşılıyor, alınan kararların iki devletli çözüm hedefine katkı sağlamasını ve süreci hızlandırmasını temenni ediyoruz. Uluslararası toplumu; söz konusu olumlu gelişmelerle yetinmeyip, Filistin Devleti’nin kurulmasını imkânsız hâle getirmeye çalışan ve bölge ülkelerine karşı pervasız saldırılarına her geçen gün yenilerini ekleyen İsrail’e karşı aktif tedbirler almaya çağırıyoruz" diye konuştu.

HİK UÇAĞI NATO GÖREVİ KAPSAMINDA LİTVANYA'DA

NATO Güvence Tedbirleri kapsamında bir Hava İhbar Kontrol uçağının Litvanya’ya gönderildiğini söyleyen Aktürk, "NATO Güvence Tedbirleri kapsamında, Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağımız tarafından 22-25 Eylül tarihleri arasında Litvanya hava sahasında görev icra edilmekte. NATO Hava Unsur Komutanlığınca Artırılmış Teyakkuz Faaliyetleri bünyesinde yürütülmekte olan Esnek Caydırıcılık Seçenekleri kapsamında bugün (25 Eylül) Romanya hava sahasında icra edilen Entegre Hava ve Füze Savunma Harekâtı Eğitimi’ne 2 adet F-16 uçağımız ile katılım sağlanmaktadır" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk’ün bilgilendirme toplantısı sonrasında Milli Savunma Bakanlığı kaynakları gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

"'TEK DEVLET, TEK ORDU' İLKESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Suriye’deki son duruma ilişkin sorular üzerine de şunları söyledi:

"Suriye Hükümeti ile SDG terör örgütü arasındaki temaslar dikkat ve hassasiyetle takip edilmektedir. Son olarak Münbiç ve Halep kırsalında Suriye hükümet güçlerine yönelik saldırılar, SDG terör örgütünün; 10 Mart 2025’te Suriye Hükümeti ile imzaladığı mutabakata uygun hareket etmediğini ve bölgesel barış ve istikrara tehdit oluşturduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Türkiye, Suriye’nin istikrar ve güvenliği ile bölgemizin huzuru için Suriye hükümetiyle başta terör örgütleriyle mücadele olmak üzere yakın iş birliğini sürdürmeye ve ‘Tek Devlet, Tek Ordu’ ilkesini desteklemeye kararlıdır."

Bakanlık kaynakları, Suriye Hava Kuvvetleri Komutanı’nın ardından Suriye Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın Ankara ziyaretinin sebebine ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:

"Suriye’de kurulan yeni hükümetin savunma ve güvenlik kapasitesinin geliştirilmesi için kara, deniz, hava ayrımı gözetmeksizin her türlü desteği sağlayacağımızı ifade etmiştik. Ağustos ayında imzaladığımız Mutabakat Muhtırası ile karşılıklı ziyaretler ivme kazandı. Eğitim ve ziyaretler karşılıklı olarak devam edecek. Komutanların ziyaretleri de bu kapsamda gerçekleştiriliyor."

"FAALİYETLER, ÜÇÜNCÜ ÜLKELERİ HEDEF ALMIYOR"

Bakanlık kaynakları, Mısır ile gerçekleştirilen "Dostluk Denizi Tatbikatı" ile ilgili sorular üzerine "Türkiye Cumhuriyeti bölgesinde istikrar üretmeye çalışan, barış üretmeye çalışan tek ülke ve bütün çalışmalarını bu minvalde sürdürüyor. Bizim Mısır ve Libya ile yaptığımız faaliyetler, üçüncü ülkeleri hedef almıyor. Kazan kazan formülü ile ilişkiler geliştirmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Akdeniz, barış denizi olsun" dedi.

Hatay'daki askerler çocuklara su verdiği için mi ihraç edildi? MSB kaynaklarından açıklama geldi - 2. Resim
Başlık ResmiHatay'daki askerler çocuklara su verdiği için mi ihraç edildi? MSB kaynaklarından açıklama geldi - 2. Resim

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Hatay’daki bir hudut karakolunda görev yapan askerlerin, köy yolundaki çocuklara su verdiği için soruşturma geçirdiğine dair haberlerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye amacıyla servis edilen ve gerçeği yansıtmayan bu tür haberler; maksadını aşan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını zedelemeye yönelik kasıtlı bir algı oluşturma çabasının ürünüdür. Söz konusu olay, kamuoyuna yansıtıldığı gibi çocuklara su verilmesiyle ilgili değil; disiplin anlayışıyla bağdaşmayan ve konusu askerî suç kapsamına giren davranışlarla ilgilidir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan tüm personelin insani değerleri önceleyen bir anlayışla hareket ettiği herkesçe bilinen bir gerçektir. Bu anlayış, binlerce yıllık millî, manevi ve mesleki değerlere sahip Türk Silahlı Kuvvetlerimizin örf ve adetlerinde köklü bir yere sahiptir.

Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tüm olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik asılsız, eksik veya çarpıtılmış bilgiye dayalı haber ve yorumlara itibar edilmemesi; resmî açıklamaların esas alınması önem arz etmektedir."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 25 Eylül, 2025 - 12:04
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Arda Turan, Ukrayna'da tarih yazdı: Yeni sezonda çalıştıracağı takımı bizzat açıkladı
    Arda yeni sezonda çalıştıracağı ekibi duyurdu
    Kaydet
  • 2
    Mayıs enflasyonu için ilk tahmin! İşte emekliyi bekleyen 5 aylık zam
    Mayıs enflasyonu için ilk tahmin! İşte emekliyi be...
    Kaydet
  • 3
    Yalım’dan Ağbaba iddiası! Ek ifadede anlattı: İçki aldırıp, Ateşli ve Özcan'la odasına gitti
    "İçki aldırıp, Ateşli ve Özcan'la odasına gitti"
    Kaydet
  • 4
    Sınırda şaşkına çeviren operasyon! Yolcu otobüsü ile yurda sokmak istediler! Hepsi de canlı...
    Yolcu otobüsü ile yurda sokmak istediler! Hepsi de...
    Kaydet
  • 5
    Sistemin adresi CHP Genel Merkezi!
    Hukukçular: Anayasa'ya göre CHP kapatılmalı
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Serbest piyasada bazı isimlere daha yüksek ücret ödenir
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla 14 Mayıs: Hürriyet ve Demokrasi Günü
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş İfa edilemeyen seyyanen zammın zincirleme tesirleri!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü ‘Mercedes Operasyonu’ndan 'Terörsüz Türkiye’ye/Bölüm-1
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan “Patili anne” fetişizmi kurumsallaşırsa…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Asıl yükseliş daha başlamadı!
    Asıl yükseliş daha başlamadı!
    Kaydet
  • Altın için iddialı hedef: UBS beklentisini değiştirmedi
    Altın için iddialı hedef: UBS beklentisini değiştirmedi
    Kaydet
  • Park halindeki Aracınız tehlikelerden kaçabilecek
    Park halindeki Aracınız tehlikelerden kaçabilecek
    Kaydet
  • NBA'i sarsan ölüm: 29 yaşında hayatını kaybetti
    NBA'i sarsan ölüm: 29 yaşında hayatını kaybetti
    Kaydet
  • F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki muhtemel rakipleri!
    F.Bahçe'nin Devler Ligi'ndeki muhtemel rakipleri!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Ankara Zirvesi’nde Suriye bilmecesi çözüldü! Diplomatik kaynaklar açıkladı
Ankara Zirvesi’nde Suriye bilmecesi çözüldü! Diplomatik kaynaklar açıkladı
Kaydet
Sağ mı sol mu derken çarpıştılar! İlginç kaza saniye saniye kamerada
Sağ mı sol mu derken çarpıştılar! İlginç kaza saniye saniye kamerada
Kaydet
Fenerbahçe'de 7 ayrılık kapıda: 100 milyon euro gelir bekleniyor
F.Bahçe'de 7 veda kapıda: 100 milyon euro bekleniyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası