Muğla'da hastası tarafından 'taciz' suçuyla iftiraya uğrayan doktor konuştu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muğla'da hastası tarafından 'taciz' suçuyla iftiraya uğrayan doktor konuştu

GÜNDEM Haberleri

Muğla’da hastası tarafından yapılan 'cinsel istismar' şikayeti üzerine tutuklanan Dr. Ufuk Salman'ın iftira kurbanı olduğu ortaya çıkınca serbest bırakıldı. Dr. Salman, hem hakkında iftira atanlar hem de meslek etiğini yerle bir eden kişiler hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirterek 'Sürecin sonuna kadar avukatım ile takipçisiyiz. İftiracılardan da hukuki olarak davamızı başlattık.' şeklinde konuştu.

Muğla’da bir hastanın kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine tutuklanan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Dr. Ufuk Salman, iftira kurbanı olduğu ortaya çıkarak serbest bırakılmıştı. Dr. Salman, bu çirkin iftiraya ilişkin yaptığı açıklamada, bu olayın hem ailesini hem de çalışma arkadaşlarını etkilediğini belirterek iftiranın  korkunç boyutlara ulaşmasının ailesini yıprattığını söyledi. 

Dr. Ufuk Salman “Bugüne kadar mesleğimi, meslek etiği ve insani vicdanımla hakkıyla yerine getirdim. Hasta ve hasta yakınlarından hep güzel geri dönüşler aldım. Meslek hayatımda görevimle ilgili hiçbir uyarı ve ceza almadım." dedi ve konuşmasına şu sözlerle devam etti:

-Aksine teşekkür ve onur duyacağım tebrikler aldım. Hakkımdaki bu iftira süreci hem beni hem ailemi hem de çalışma arkadaşlarımı yerle bir etti. En başta eşim, ailem ve çevremdeki herkes perişan oldu. Hem gazete başlıkları hem de hakkımdaki iftiralar korkunç boyutlarda ailemi yıprattı. Alnımın ak, vicdanımın tertemiz olması haricinde bu güzel insanların benim yanımda olmasıyla iftiralara karşı dimdik ayakta durabildim. Sürecin devam ettiği bu süreçte ailemle ve çevremdeki her güzel insanla dimdik ayaktayız. Fakat bu iftiralardan ve dedikodulardan dolayı ailemin döktüğü her bir gözyaşı damlası için sürecin sonuna kadar avukatım ile takipçisiyiz. İftiracılardan da hukuki olarak davamızı başlattık. Meslek etiğini yerle bir eden kişiler hakkında da gerekli başvuruları yaptık. Son olarak ben kendimden emin dik bir şekilde süreci takip ederken, aileme, çevreme ve bu zamana kadar hastalığına bir faydam dokunan hasta yakınlarına teşekkür ediyorum.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...