Naci Görür, İstanbul depremi için ne dedi? Naci Görür 5.1 Marmara depremi açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Naci Görür, İstanbul depremi için ne dedi? Naci Görür 5.1 Marmara depremi açıklaması

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Prof. Dr. Naci Görür, Bursa Gemlik'te meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Naci Görür İstanbul'u da beşik gibi sallayan depremle ilgili ne dedi? Prof. Dr. Naci Görür 4 Aralık İstanbul depremi açıklamasında neler söyledi? İşte yanıtı…

Bilim insanı Naci Görür, 4 Aralık tarihinde Bursa’da ve İstanbul'da yaşanan deprem hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bugün meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 5.1 şiddetindeki deprem sonrası akıllara Naci Görür’ün daha önce yaptığı İstanbul depremi ile ilgili uyarılar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 5.1 şiddetindeki depremle ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Bursa Mudanya depremi büyük Marmara depremini tetikler mi? İstanbul depreminin öncüsü olabilir mi? Prof. Dr. Naci Görür deprem açıklamasında ne dedi, İstanbul depremi açıklaması nedir? merak ediliyor.

5.1 şiddetindeki korkutan deprem sonrası gözler uzman isimlerin açıklamalarına çevrilmişken, Prof. Dr. Naci Görür, akıllardaki sorulara sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şöyle yanıt verdi.

NACİ GÖRÜR’ÜN DEPREM AÇIKLAMASI

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka'nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu.

Naci Görür, İstanbul depremi için ne dedi? Naci Görür 5.1 Marmara depremi açıklaması

GEMLİK İÇİN UYARI GELDİ

1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...