Naci Görür'den Marmara depremi açıklaması: Öncü demek doğru değil

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Naci Görür'den Marmara depremi açıklaması: Öncü demek doğru değil

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dün Balıkesir açıklarında merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem ile ilgili Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve depremi değerlendirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 23.05'de merkez üssü Marmara Denizi olan 4,1 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı.

Balıkesir'in 3,1 kilometre açıklarında gerçekleşen depremin, 4,3 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 4,1 şiddetindeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, ekiplerin saha çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Yaşanan deprem beklenen büyük Marmara depreminin öncüsü olarak yorumlandı.

ÖNCÜ FELAN DEMEK DOĞRU DEĞİL

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin beklenen Büyük Marmara depreminin öncüsü olduğu şeklinde yorumlanamayacağını söyledi. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Marmara'da Harmanlı, Erdek/Balıkesir'de 4,5 deprem oldu. Deprem beklediğimiz KAF'ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil. Sevgiyle" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...