Öcalan hakkında söylemleri tepki çekmişti: Merdan Yanardağ gözaltına alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Bir televizyon kanalındaki programda PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yapmış olduğu skandal açıklamalar nedeniyle hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Merdan Yanardağ gözaltına alındı.

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dün katıldığı bir canlı yayında terör örgütü PKK'nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan hakkında söyledikleri tepkilerin odağı oldu. Öcalan hakkında övgü dolu sözler söyleyen Yanardağ'a sosyal medyada tepkiler peşpeşe geldi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

TELE 1 televizyonunun sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, stüdyoya gelen polislerce canlı yayında gözaltına alındı.

SKANDAL İFADELER

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan Merdan Yanardağ, burada 'siyasi mahkum' olarak nitelendirdiği Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını iddia ederek terörist başının avukatlarıyla dahil kimseyle görüştürülmediğini de iöne sürdü. Skandal ifadelerin ardından Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

'TERÖR'DEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yanardağ hakkında, bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkında açıklamaları nedeniyle “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlarından resen soruşturma başlattı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...