Öğretmenlere doğum sonrası nöbet görevinde düzenleme: 2 yıla çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Öğretmenlere doğum sonrası nöbet görevinde düzenleme: 2 yıla çıktı

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin doğum sonrası 1 yıl olan nöbet tutmama hakkını yeni düzenleme ile 2 yıla çıkardı. Buna göre analık izninden dönen öğretmenler istememeleri halinde 2 yıl boyunca nöbet görevinden muaf tutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerdeki sınavların yazılı yoklama şeklinde yapılmasına yönelik düzenlenme yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni yönetmelikte doğum yapan öğretmenlerin 1 yıl nöbet tutmama hakkı, 2 yıla çıkarıldı.

2 YIL BOYUNCA NÖBET GÖREVİ VERİLMEYECEK

Buna göre, öğretmenlere, doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden 2 yıllık sürenin sonuna kadar istememesi halinde nöbet görevi verilmeyecek. Bu düzeleme ile daha önceki yönetmelikte doğum sonrası 1 yıl nöbet tutmama hakkı, 2 yıla çıkarılmış oldu.

Tekli eğitim yapılan okullarda öğle arasında yapılan nöbet görevi, nöbetçi müdür yardımcısı ve öğretmenlerin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak okul müdürü tarafından dönüşümlü ve dengeli şekilde düzenlenlenecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...