Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ölümün yeni durağı: Baraj, gölet ve sulama kanalı! Yüzme bilseniz dahi boğulabilirsiniz

Ölümün yeni durağı: Baraj, gölet ve sulama kanalı! Yüzme bilseniz dahi boğulabilirsiniz
Başlık ResmiÖlümün yeni duragi: Baraj, gölet ve sulama kanali! Yüzme bilseniz dahi bogulabilirsiniz

Aşırı sıcak geçen yaz aylarında boğulma vakaları artış göstermekte. Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar gölet, baraj ve sulama kanallarına girerek serinlemenin yollarını arıyor. Uzmanlar ise tatlı suyun denize benzemediği ve yüzme bilinse dahi boğulma riskinin yüksek olduğunu dile getiriyor.

Kaydet
|

Aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar baraj, gölet ve sulama kanallarına girerek hayatlarını tehlikeye atıyor. Her gün yeni bir boğulma haberi gelirken uzmanlar tatlı suyun denize benzemediği ve boğulmaya sebebiyet verebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Yaz aylarının aşırı sıcak geçen günlerinde baraj, gölet ve sulama kanallarında boğulma oranının arttığına dikkat çeken yetkililer, pek çok kişinin yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına girmekten vazgeçmediğini belirttiler.

BAKMADAN GEÇME
Sulama kanalına giren gençlerden 1’i hayatını kaybetti, 1’i hala aranıyor
HABER

Sulama kanalına giren gençlerden 1’i hayatını kaybetti, 1’i hala aranıyor

Boğulma tehlikesi geçiren 6 kişiden biri kayboldu
HABER

Boğulma tehlikesi geçiren 6 kişiden biri kayboldu

Yurt genelinde sıcaklıkların artmasıyla birlikte serinlemek isteyen vatandaşlar deniz ve havuzlara koşarken, pek çok kişi yüksek ölüm riskine rağmen baraj, gölet hatta sulama kanallarına giriyor. Yaz aylarında özellikle çocukların tehlikeli bir oyun oynadığına dikkat çeken yetkililer, baraj, gölet ve sulama kanallarına girilmemesi hususunda uyarıda bulundular.

Yapılan uyarıda, "Ne kadar yüzme bilinirse bilinsin; tatlı ve durgun su ile deniz suyunun özellikleri farklıdır. Bunu göz ardı eden onlarca çocuğumuz "ben yüzme biliyorum" diyerek 3-5 metrelik sulara korkusuzca giriyor. Ancak bilinmelidir ki baraj plaj değildir" denildi.

Pek çok sulama kanalı ve göletin çevresinin korkuluklarla kapatılmasına rağmen; bazı noktalara ise uyarı levhalarının asıldığını belirten yetkililer, hazırlanan kamu spotları ile sık sık vatandaşları uyarıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.