Ormanlarda kundakçı hain parmağı: PKK drone'larla yangın çıkarıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ormanlarda kundakçı hain parmağı: PKK drone'larla yangın çıkarıyor

Gündem Haberleri

Yangınlar; Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale, Mersin ve Diyarbakır’da binlerce dekarlık alanı küle çevirdi. Yangınların sebepleri arasında sabotaj emareleri tespit edilirken PKK terör örgütü bazı bölgeleri drone kullanarak nasıl yaktığı ile ilgili görüntüler paylaştı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve Mersin ve Diyarbakır’daki orman yangınlarında binlerce dekarlık alan küle döndü. Yeşil vatanda çıkan yangınların sebepleri arasında sabotaj emareleri tespit edilirken terör örgütü PKK, bazı bölgeleri drone kullanarak nasıl yaktığı ile ilgili görüntüler paylaştı.

Kandil’in doğrudan talimatı ile yakılan ormanlar, şehir savaşı konsepti dahilinde görülüyor ve örgütün uzantısı Halkaların Birleşik Devrim Hareketi bünyesinde kurulan “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” tarafından sabotaja dönüştürülüyor.

ALÇAK TALİMAT KANDİL’DEN

HDP’nin de ittifak ortağı olduğu son seçimin kaybedildiği günlerde PKK elebaşları Mustafa Karasu ve Duran Kalkan, savaşın boyut değiştirdiğini belirtip bir dizi yeni talimat verdi. Terör örgütü liderleri, “söz bitti şimdi intikam zamanı, silah tutamıyorsan çakmak yak. Her bir çakmak atom bombası değerindedir” ve benzeri söylemler eşliğinde sabotaj-provokasyon emrini doğrudan verdi.

Daha sonrasında hangi kurum, kişi ya da alanların hedef alınacağını da belirleyen Kandil, sahadaki örgüt elemanlarına, öncelikli hedefin ormanlar, asker ve polis tesisleri, AK Partili iş adamlarına ait iş yeri ve araziler, fabrikalar, ekili alanlar, turizm tesisleri, çocuk parkları, turist kafileleri, camiler, okullar ve oteller olduğunu iletti.

KAYIT EŞLİĞİNDE YAKIYORLAR

Terör merkezinden gelen emirle harekete geçen Ateşin Çocukları, Mayıs-Haziran döneminde 36 ayrı noktada yangın çıkardı. Mayıs’ta 600 dönüm tarla, dört fabrika, üç kuyumcu, bir oto galeri, bir çocuk parkı, sekiz araç yakan vahşi yapı, farklı illerde çok sayıda araca da zarar verdi.

PKK’nın Haziran kundaklamasında ise bir fırın, bir otopark, altı araç, bir ağaç deposu, iki müstakil ev, dört buğday tarlası, bir mobilya atölyesi, bir geri dönüşüm fabrikası, iki sera, bir baza ve yatak deposu ile bir iş yeri hedef oldu. Yollara kapan kurma, tabela boyama, araç lastiği kesme, içme sularını zehirleme aynı grubun diğer provokatif eylem biçimleri.

Şehir yapılanması sabotaj timleri bu listeye Hatay-Belen, Çanakkale, Diyarbakır, Muğla, Akdeniz ve Ege’deki ormanları da ekledi. Ormanlık alanlara turist, öğrenci, taksici ve benzeri görünümlü terörist sızdıran PKK, bu amaç için özellikle ortaokul-lise dönemi çocuklar ve kadınları tercih ediyor. Hain örgüt, drone dahil tüm kundaklamaları kayda alarak yapı için propaganda aracı olarak da kullanıyor.

DRONE EĞİTİMLERİ 2 YIL ÖNCE BAŞLADI

Terör örgütü PKK, Türkiye’de gerçekleştirdiği kundaklama faaliyetlerinde son dönem drone kullanmaya başladı. Suriye’de iki yıl önce koalisyon unsurları tarafından terör yapılanmasına drone eğitimleri verilmeye başlandı. Bu süreçte terör örgütünün kadın yapılanması YPJ Star teröristleri arasında birçok hain de eğitildi. Suriye’de eğitimini alan bu teröristler, Irak ve Suriye sınırından PKK mağduru görünümüyle kaçak yollarla Türkiye’ye geçiriliyor. Hatay, İskenderun bölgelerinde ele geçirilen terör drone’larının Fransız yapımı olduğu görüldü.

YABANCI SERVİSLER DEVREDE

Tarla, fabrika, cami, park, askerî tesislerle birlikte yeşil vatanı yakma görevi verilen teröristlere örgüt tarafından birden fazla kimlik hazırlanıyor. Adana-Antalya-Hatay-Mersin aksında ifşa olan teröristler, Suriye rejimi istihbaratı ile kurulan diyalogla kara ve deniz sınırını kullanarak Suriye’ye geçiş yaparken Ege-İç Anadolu ve Marmara’da görevlendirilen provokatörler Yunan istihbaratı tarafından belirlenen güvenli koridoru kullanarak Yunanistan’a geçiriliyor.

Yunanistan’da bulunan PKK kamplarında bir süre kalan teröristler, daha sonra Avrupa ya da Beyrut üzerinden Şam’a geçiyor. Bu katillerin Şam’dan sonraki durağı Kamışlı oluyor.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...