Türkiye Gazetesi E-Gazete
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete 16:49
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak?
Gündem

Özel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak?

Son Güncelleme: 02 Eylül, 2025 - 17:46
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Özel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak?
Fotoğraf BaşlığıÖzel'in füze sözlerine Sinop halkindan sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Sinop'a ilişkin "Siz yılın 182 günü 'balığa çıkmayın, füze testi yapacağız' diyorsunuz. Balıkçılar ayrı zarar ediyor. Balıklar da bu seslerden ürküyor, yuvalarını terk ediyor" sözlerine kent halkından büyük tepki geldi. Vatandaşlar Özel'in sözlerini talihsiz açıklama olarak değerlendirerek, savunma sanayinin önemine dikkat çekti. Sinoplular CHP liderine "Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak" sözleri ile tepki gösterdi.

Kaydet
a- | +A

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Sinop'taki füze atış testlerine yönelik sözleri, kentte yaşayan vatandaşlar arasında yankı buldu. Birçok Sinoplu, Özel'in açıklamalarını "yanlış" ve "talihsiz" olarak değerlendirerek, savunma sanayinin önemine vurgu yaptı.

Sinop'ta yaşayan Bayram Keskin, balıkçılığın sorunlarının füze atışlarıyla ilgisi olmadığını belirterek, "Ben balıkçılığı etkilediği kanaatinde değilim. Yıllardır Sinop'ta yaşıyorum 25 yıldır. Sinop'ta trol çekilmesi, küçücük hamsilerin yakalanması, balıkçılığın kökünün kurutulması gibi plansız bir balıkçılık uygulandı yıllardır. Atılan füze denemelerinin etki alanı kendi alanında birkaç kilometrelik bir alandır en fazla. Bunların yuva yaptıkları yerler derin sular değil zaten. Derin sulardan ben herhangi bir zarar gördüğünü düşünmüyorum ama sahildeki sığ sularımız bizim tam balıkların yumurta bıraktıkları yerler onlar biz Sinop halkı olarak sahip çıkmadık, çıkamadık. Ben füze ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Özgür Özel'in de kendisine anlatılanı tekrarladığını düşünüyorum. Onun da kendisinin bu konuda teknik bir donanımı, bilgisi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Özel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak? - 1. Resim
Başlık ResmiÖzel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak? - 1. Resim

Bir diğer Sinoplu vatandaş Rıdvan Akköy, "Bence yanlış olduğunu düşünüyorum. Herhangi olumsuz bir etki yaşatacağını düşünmüyorum. Denize etki yapacağını tahmin etmiyorum. Yani füze patladığı zaman havada gittiği için denizi etkileyeceğini sanmıyorum. Yani etrafta balıkçı teknelerine herhangi birine zarar verir amacından güderse güvenlik güçleri, Sahil Güvenlik bunlar müdahale ediyor, zaten o bölgeye yanaştırmıyorlar askeri bölüm olduğu için. Otellere olsun, kaldıkları yer, yedikleri, içtikleri hepsine faydası var. Herhangi bir olumsuzluk düşünmüyorum. Sinop'a yapılan her şey hizmet içindir. Yani burada yapılmış, devletimize yararlı herhangi bir şey yapıldığı zaman biz sakıncalı bir durum görmüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'in gündem olan sözlerine sert tepki: Ah ah ülkem ne hallere kaldı

"MİLLETİ NE İLE KORUYACAK?"

Sinop'ta yaşayan Yılmaz Gültekin, güvenlik açısından konunun önemine dikkat çekerek, "Ben o ifadeye katılmıyorum. Çok basit bir cevap vermiş o bence yanlış. Bilmiyorum Özgür Özel haberlerden herhalde izlemiyor gündemi takip etmiyor galiba. Şimdi Netanyahu'nun İsrail'in Başkanı mıdır nedir o, o adam açıklama yapıyor. Hedefimiz Türkiye diyor. Savaşa savaşa alacağız diyor. Şimdi biz bunlara kalkıp balığı dürtüp bir savunma geliştirmeyelim mi? Şimdi bir vatandaşı, milleti neyle koruyacağız? Adamın bir tanesi de çıkıyor diyor ki; ya biz kimle savaşacağız. Ya kardeşim Ukrayna-Rusya savaşıyor. 3 seneden beri savaşıyor. O zaman orada balık kalmadı demek ki. Adam neyle savunacak? Bizden oraya Ukrayna'ya silah satılıyor. Türk İHA'ları, SİHA'ları satılıyor. Dünya bunu görüyor. Bizi överken geliyor Özgür Özel basit bir cevapla. Sanki kamera şakası mı ya" diye konuştu.

Özel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak? - 2. Resim
Başlık ResmiÖzel'in füze sözlerine Sinop halkından sert tepki: Buna çocuklar güler, milleri kim koruyacak? - 2. Resim

Açıklamaları "talihsiz" bulan Yılmaz Şanlan ise, "Bence çok talihsiz bir açıklama oldu. Ana muhalefet liderinin savunma sanayi konusunda ülke güvenliği için, ülkenin caydırıcı gücü için, savunma sanayi bu kadar önemli bir durumdayken böyle bir açıklamayı çok talihsiz buluyorum. Savunma sanayi milli bir meseledir. Siyasetçilerin ve siyasetin üzerinde bir meseledir. Tabii ki balıkları, canlıları koruyalım ama önce biz insanımızı, devletimizi, coğrafyamızı korumak zorundayız. Karadeniz'deki kara sahanlığımızı, deniz sularımızı koruma için Sinop stratejik olarak, jeopolitik olarak önemli bir konumdadır. Burada da savunma sanayi adına füze rampalarının olması ülkenin geleceği adına, Türk milletinin güvenliği adına çok önemli bir konu, bu konuda herkes cümle kurarken siyaseten değil, milli menfaatleri düşünerek cümle kurması lazım. Belli ki tarih konusunda da biraz Sinop tarihi konusunda eksikleri var arkadaşların. Sinop 1850'lilerde bir baskın yiyor Rus donanması tarafından. Burada 2 bin 800 civarı şehit veriyoruz. 800 civarı binamız yakılıyor, yıkılıyor. Donanmamız yakılıyor. Sinop'un da geçmişinde böyle bir baskın durumu var. Bu tarihleri bu olayları göz önüne aldığımızda Karadeniz'de Sinop'un böyle bir üs olması bence doğru bir karar. Düşman kapıya dayandığında düşmana topunla, silahınla, cephanenle karşılık verirsin. Düşmanı lakerdayla ya da kalkanla ya da ton balığıyla ağırlama ya da karşılama lüksümüz yok. O yüzden silahımız, mühimmatımız ne kadar fazla olursa, ne kadar çağı teknolojisine, çağın şartlarına uygun olursa o kadar düşmana karşı caydırıcı oluruz. Yaz turizmini çok etkilemez ama kış turizmi için Sinop'a önemli katkılar sunduğunu düşünüyorum. Turizmci arkadaşlarla görüşmelerimizde bu konuda olumlu ifadeleri aldık. Tabii ki Sinop'ta yiyorlar, içiyorlar, kalıyorlar, konaklıyorlar, eğleniyorlar hepsi Sinop'a ekonomik olarak bir artı katar" şeklinde konuştu.

"BUNA ÇOCUKLAR GÜLER"

Ender Ünal da Özel'in sözlerini esprili bir dille eleştirerek, "Buna çocuklar güler. Yani balıklar eğer roket atışından korkuyorsa o zaman daha farklı şeylerde var denizlerde yapılan. Onlardan da trol avlarına, dip balıkçılığına bir çözüm bulsunlar. Bunlar bana komik geliyor" ifadelerini kullandı.

Editör: SEZER DOĞRU
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 02 Eylül, 2025 - 17:46
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Mehmet Şimşek enflasyon tahminini açıkladı! Memur ve emekli zammı için kritik ipucu
    Mehmet Şimşek enflasyon tahminini açıkladı! Memur ...
    Kaydet
  • 2
    Cem Küçük, olması gereken asgari ücreti açıkladı
    Kaydet
  • 3
    Altın 2026'da ne kadar olacak? İşte dünyaca ünlü 7 bankanın tahminleri
    Altın 2026'da ne kadar olacak? İşte dünyaca ünlü 7...
    Kaydet
  • 4
    Geliri olmayana 1 asgari ücret! Vatandaşlık maaşının başlangıç tarihi belli oldu
    Vatandaşlık maaşının başlangıç tarihi belli oldu
    Kaydet
  • 5
    Fenomen kayınvalide Besime Ekici hayatını kaybetti! Ölüm nedeni belli oldu
    Fenomen kayınvalide Besime Ekici hayatını kaybetti...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Galatasaray, Lemina'sız nefes alamıyor
    Kaydet
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Maç öncesi buruk olmamak!
    Kaydet
  • M.Tahir Kum
    M.Tahir Kum Turpun büyüğü heybede
    Kaydet
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Bu kadar kaçırırsan!..
    Kaydet
  • Osman Ünlü
    Osman Ünlü Secde âyetini işiten de secde yapar!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • DOKU TİPLENDİRME HİZMET ALIM İHALESİ
    DOKU TİPLENDİRME HİZMET ALIM İHALESİ
    Kaydet
  • Kazanlar şoke oldu! Sarayın altından saray çıktı
    Kazanlar şoke oldu! Sarayın altından saray çıktı
    Kaydet
  • Bir kentimiz beyaza büründü!
    Bir kentimiz beyaza büründü!
    Kaydet
  • Barajdaki su seviyesi düştü, eski evler ortaya çıktı
    Barajdaki su seviyesi düştü, eski evler ortaya çıktı
    Kaydet
  • En az 950 kişi hayatını kaybetti! Fillerden yardım istediler
    En az 950 kişi hayatını kaybetti! Fillerden yardım istediler
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Arkadaşıyla pazarlık bile yapmış! Bahis mesajları ortaya çıktı: İlla ki gol yerim ben
Arkadaşıyla pazarlık bile yapmış! Bahis mesajları ortaya çıktı: İlla ki gol yerim ben
Kaydet
Vatandaşa yedireceklerdi! Polislerin durduğu araçtan 1.9 ton bozulmuş et çıktı
Polislerin durduğu araçtan 1.9 ton bozulmuş et çıktı
Kaydet
Dünyada bir ilk! İtalyan mutfağının tamamına UNESCO tescili
İtalyan mutfağının tamamına UNESCO tescili
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası