Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu
Başlık ResmiPençe-Simsek Harekâti bölgesinde 2 askerimiz sehit oldu

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan P. Söz. Er Hasan Taş ve P. Söz. Er Furkan Günergök, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Kaydet
a- | +A

Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı (MS) duyurdu. Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Hasan Taş ile Piyade Sözleşmeli Er Furkan Günergök yaralandı.

Hastaneye kaldırılan iki kahraman, şehadete ulaştı.

MSB'nin açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı. Yılmaz "Pençe Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Hasan Taş ve Furkan Günergök'e Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti lider Meral Akşener de taziyelerini iletti.

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu
Başlık ResmiPençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

ACI HABER TEZ ULAŞTI

Bu arada, Hasan Taş'ın ateşi, Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine düştü. Kürtül Mahallesi'nde yaşayan baba Ahmet ile anne Emine Taş'a , Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Bağış, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve sağlık ekipleri ile askeri yetkililer iletti.

Eve Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu. Şehit Taş'ın naaşının, yarın Elbistan ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

Furkan Günergök'ün Bingöl'ün Ilıcalar beldesi İçpınar köyündeki babaevine de Türk bayrağı asıldı. Bingöl Valisi Kadir Ekinci şehit ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Ekinci aileye başsağlığı diledi.

Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu
Başlık ResmiPençe-Şimşek Harekâtı bölgesinde 2 askerimiz şehit oldu

Hasan Taş (solda), Furkan Günergök (sağda)

Kaynak: Anadolu Ajansı

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu kategoriye 2 çizik daha
HABER

Bakan Yerlikaya duyurdu: Turuncu kategoriye 2 çizik daha

İsveç
HABER

İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Linde'den PKK itirafı: Açık açık söyledi, "Türkiye haklı" dedi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.