Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

PKK, Kandil’e çocuk taşıyor

PKK, Kandil’e çocuk taşıyor

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son dönemdeki başarılı operasyonları ve hava harekâtlarıyla büyük darbe alan PKK terör örgütü, Irak’ın kuzeyinde çocukları silahaltına alma girişimlerine hız verdi.

Kaydet
a- | +A

Selçuk Böke ANKARA

Son olarak terör örgütünün Kerkük, Süleymaniye ve Mahmur bölgelerinden küçük yaşlarda çok sayıda çocuğu saflarına katmak için harekete geçtiği bildirildi. İkna etme kisvesi altında çocuklara ve ailelerine baskı kurarak örgüte katmaya çalışan terör örgütünün, çocuklara askerî ve siyasi eğitim vermeye başladığı öğrenildi. Yeni katılan çocuklara dağıtılacak silah ve mühimmatın Suriye’den getirildiğini aktaran güvenlik kaynakları, eğitimlerini tamamlayan çocukların doğrudan Kandil’e gönderileceği bildirdi.

"OKUL AÇMA" ADI ALTINDA TOPLUYORLAR
Öte yandan, terör örgütü PKK/YPG’nin sahte belgelerle “okul açma” adı altında çocukları saflarına katma çalışması yürüttüğünü de ifade eden kaynaklar, “TSK’nın başarılı operasyonları ile etkisiz hâle getirilen teröristlerin yerine eleman bulmakta zorlanan PKK’ya katılımın neredeyse sıfır seviyesine indi. Terör örgütü çareyi çocuklardan eleman temin etmede buldu” değerlendirmesini yapıyor.

BAKMADAN GEÇME
PKK
HABER

PKK'nın iğrenç yüzü bir kez daha ifşa oldu: İstismar oyunu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.