Rize'yi sel ve heyelan vurdu: 8 ev boşaltıldı, karayolu çöktü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından Rize'de beklenen şiddetli sağanak başladı. Sabah saatlerinden bu yana etkili olan yağmur nedeniyle birçok ev tedbir amacıyla boşaltıldı, köy yolları ulaşıma kapandı. Rize-Güneysu karayolunun ikinci kilometresinde ise yaklaşık 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Olay anında yoldan bir aracın geçmemesi faciayı önlerken, jandarma ekipleri Rize-Güneysu karayolunun Güneysu istikametini trafiğe kapattı.

Rize, Çayeli'nde gece saatlerinde başlayan yağış sonrası ilçede ufak çaplı toprak kaymaları meydana gelirken bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Madenli, Şairler ve Aşıklar Deresi'nin suları yükseldi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Yalı Mahallesi'nde dere taşarak yola rüsubat taşıdı, İshakoğlu İlkokulu bahçesini su bastı. İlçede 5 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgeye gelen AFAD ekiplerinin incelemesinin ardından 8 ev tedbir amacıyla boşaltılarak çevrelerinde güvenlik önlemi alınırken, 24 kişi tahliye edildi.

Çevre ilçelerden gelen belediye ile İl Özel İdaresi ekipleri iş makineleriyle yol açma çalışmalarına başladı. 

YAĞIŞLAR SONRASI YOL ÇÖKTÜ

Rize’de etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Rize-Güneysu karayolunun 2. kilometresinde yolda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı. Aynı noktada tam 3 yıl önce yine şiddetli yağışlar sonrasında çökme olayı yaşanmıştı

Rize-Güneysu karayolunun ikinci kilometresinde yaklaşık 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Olay anında yoldan bir aracın geçmemesi faciayı önlerken, Jandarma ekipleri Rize-Güneysu karayolunun Güneysu istikametini trafiğe kapattı.

Aynı noktada 3 yıl önce 26 Ağustos 2020 tarihinde yine şiddetli yağışlar sonrasında yolda 3 metre derinliği, 5 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştu. Yol yapılan çalışmaların ardından bir süre sonra ulaşıma açılmıştı.

Rize'yi sel ve heyelan vurdu: 8 ev boşaltıldı, karayolu çöktü

KÖYDE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Melik Hoca köyünde de heyelan meydana geldi. Evi heyelandan etkilenen Kenan Odabaş, can kaybı yaşanmadığını söyleyerek, “Sabah namaza kalktım. Süper de bir yağmur vardı. Yattım ve sabah saat 5-6 gibi bir ses duydum. Kalktım ki evin arkası çökmüş. Nayla malzemeleri vardı oraya vurdu. O sesle kalktım baktım ki ikinci kez çöktü. Çökmesiyle beraber kardeşimin arabasına vurdu. O an ne yapacağımı şaşırdım. Muhtarı aradım, 'Geliyorum' dedi. Jandarmayı aradım, 'Evde kaç kişi var?' diye sordu. Çoluk çocuk evde ve 15 kişi var. Ben de bilgiyi verdim. O arada komşumun evinin üstü geldi. Yavaşça geldi, evin içerisine girdi. Hızı olsa evi alıp götürecekti. Döndüm bu tarafa baktım ki ikinci kez geldi. Öyle kardeşlerimi kaldırdım. Arabaları kendi imkanlarımızla çıkardık. Evin üzeri doldu. Can kaybı yok. Kendi imkanlarımızla açıyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...