Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kilit isimin çarpıcı ifadesi ortaya çıktı
Gündem

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kilit isimin çarpıcı ifadesi ortaya çıktı

Son Güncelleme: 08 Şubat, 2022 - 12:51
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kilit isimin çarpıcı ifadesi ortaya çıktı
Fotoğraf Başlığı Safak Mahmutyazicioglu cinayetinde kilit isimin çarpici ifadesi ortaya çikti

Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde tutuklanan 8 şüpheliden biri olan Ali Y.’nin ifadesi ortaya çıktı. Ali Y. ifadesinde olayı tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Kaydet
a- | +A

Sunucu Ece Erken’in eşi ve Beşiktaş eski yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu şoförü ile birlikte Yeşilköy’de bulunan balıkçılar çarşısında bir restoranda yemek yerken 27 Ocak’ta silahlı saldırıya uğramıştı. Kurşunların hedefi olan Mahmutyazıcıoğlu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin ardından zanlıların yakalanması için çalışma yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, olaya karıştığı belirlenen 17 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 16’sı emniyetteki işlemlerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmişti. 1 şüpheli ise koronavirüs testinin pozitif olması nedeniyle hastanede karantinaya alınmıştı.

ŞÜPHELİLERDEN BİRİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüphelilerden Abdulkadir K., Ali Y., Burak O., Fatih K., Gökhan K., Kadir Y., Kerem Ö. ve Uğur Can B.’nin kamera izleme ve görüntü inceleme tutanağı içeriği, telefon inceleme tutanağı içeriği, baz sinyal bilgilerine ilişkin yapılan tespitler, delillerin tam olarak toplanmamış olması, bir kısım şüphelilerin firari olması değerlendirilerek tutuklanıp cezaevine gönderilmişti. Şüpheliler Ahmet Y., Batuhan A., Buğra H., Gökhan A., İbrahim Ç., İrfan E., Mehmet Sedat S., Rasim Türker K. ise hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve kolluk birimine imza atma şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Dün tutuklanan şüphelilerden biri olan Ali Y.’nin ifadesi ortaya çıktı.


“ARANIZDA BİR SORUN VARSA SAKİNCE ÇÖZELİM”

Şüpheli Ali Y. ifadesinde olay günü kardeşi ile buluşacağını anlatarak “Seccad Y. bana kardeşimin balıkçıda oturduğunu, birileriyle konuştuğunu ve problem olabileceğini söyleyerek ‘Git bir bak’ dedi. Ben içeri girdim, kardeşimin olduğu masaya oturdum. Masada Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kardeşim, daha sonra medyadan öğrendiğim Serkan D. vardı. Kendimi tanıttım. Şafak’a Kadir’in ağabeyi olduğumu söyledim. Aralarında hararetli bir konuşma vardı. Ben konuya vakıf değildim araya girdim. Kendisine Şafak Abi olarak hitap ettim. Aranızda bir sorun varsa sakince çözelim dedim” dediği öğrenildi.

“ŞAFAK’I TUTMAYA ÇALIŞTIĞIM ESNADA SİLAH PATLADI”

Ali Y. ifadesinin devamında şunları söylediği belirtildi:

“Görüşmede Şafak, Kadir’e hakaretler ediyordu. Ben en son duyduğum kadarıyla Kadir Şafak’a hitaben ‘Şafak Abi sen benim arkamdan böyle böyle küfür mü ediyorsun, ailemize varacak kadar’ şeklinde hitaplarda bulundu. Bunun üzerine Şafak daha şiddetli konuşmaya başladı ve Kadir’e sesini yükseltmeye, ağır hakaretler ile küfretmeye başladı. Her ne kadar araya girmeye çalışsam da ilk anda başarılı olamadım. Şafak’ın Kadir’e küfür ederek parmak salladığını gördüm. O arada Kadir, Şafak’a ‘Bana hakaret, küfür etme’ dedi. Ondan sonra Şafak ayağa kalkıp Kadir’in üstüne saldıracak gibi gittiğinde ben hala iki tarafı sakinleştirmeye çalışıyordum. Kadir’e elimle dur işareti yaparak aralarına girdim. İkisi arasında masa vardı. Ben Şafak’ı tutmaya çalıştığım esnada silah patladı ve döndüğümde Kadir’in elinde silah gördüm. Şafak vuruldu ve yere düştü. Kadir ilk anda bir el ateş etti. Daha sonra Şafak yerdeyken başka bir şahsa daha bir el ateş ettiğini gördüm.”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kilit isimin çarpıcı ifadesi ortaya çıktı
Başlık ResmiŞafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde kilit isimin çarpıcı ifadesi ortaya çıktı
Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetiyle ilgili adliyeye sevk edilen 8 şüpheli tutuklanırken, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“KİLOLU OLDUĞU İÇİN TAŞIYAMADIM, SÜRÜKLEYEREK DIŞARIYA ÇIKARMAYA ÇALIŞTIM”

Ali Y. yaralı Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu dışarı çıkarıp ambulans çağırmak istediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Şafak kilolu olduğu için taşıyamadım ve sürükleyerek dışarıya çıkarmaya çalıştım. Buradaki amacım, ilk olarak Kadir ile Şafak’ı birbirinden uzaklaştırmak, dışarıya çıkardıktan sonra vale kulübesine haber verip, Şafak için 20-30 metre ileride bulunan taksi durağından araç çağırmalarını istememdi. Daha sonra Kadir, Şafak’ı dışarıya çıkaracağım kapının oraya gelerek rastgele 2 el daha ateş etti. Bu mermilerden biri bana da gelebilirdi. Hayatımda daha önce hiçbir çatışmanın içerisinde bulunmadım. İnsanlar ambulansı aramaya başlayınca Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu çekmeyi bıraktım, tam kapının önünde bırakıp Kadir ile birlikte oradan uzaklaştım. Ben silahı Kadir’den aldım ve oradan beraber uzaklaştık. Daha sonra Kadir ile olay gecesi Yeşilyurt civarında sokaklarda gezdik" ifadelerini kullandı.

“OLAY SİLAHINI KAYALIKLARIN ARASINA GÖMDÜM”

Sabah saatlerinde arkadaşı Batuhan’ı aradığını söyleyen şüpheli Ali Y. ifadesinin devamında şunları söyledi:

“Batuhan A.’yı aradım ve ‘Dün gece Kadir bazı olaylar yaptı, kavga etti, işe gitmediysen gel beni dondurmacının ilerisinden al’ dedim. Batuhan gelerek beni aldı. Batuhan’ın Yeşilköy Mahallesi’nde bulunan ancak tam adresini bilmediğim evine gittik. Kadir bu esnada halen sokaklarda geziyordu. Daha sonra medyadan konuyu duydum ve Şafak’ın vefat ettiğini öğrendim. Olay silahı bendeydi. Ben Batuhan’a kendimi kötü hissettiğimi ve hava almak istediğimi söyledim, o da bana her zaman kedileri beslediğini, kendisiyle dışarıya çıkabileceğini söyledi. Kedi maması alarak Batuhan ile dışarıya çıkarak sahile gittik. Bana silahı gömmek için boş poşet lazımdı. Ancak Batuhan’ın haberi olmadığı için ben Batuhan’a bütün kedileri beslettim ve boş mama poşetini alıp, kayalıklara doğru ilerledim. Silahı belimden çıkartıp, poşete koyup kayalıkların arasında gömdüm. Batuhan’ın bundan haberi yoktu. Yakalandığım gün kendi rızamla kimse benden bir şey talep etmeden bu silahı kendim teslim ettim” şeklinde ifade verdi.


“MEDYA BASKISINDAN DOLAYI ÜRKTÜM”

Medya baskısından dolayı ürktüğünü, biraz vakit geçirip medya baskısı azalınca teslim olmak istediğini belirten Ali Y. şöyle konuştu:

“Daha sonra Batuhan’ın tekrar evine döndük. Mehmet Sedat S.’yi aradım, olayı anlatmadan gidip Kadir’i dondurmacının çevresinden almasını söyledim ve Batuhan’ın evine birlikte gelmelerini söyledim. Bu bizim sık sık yaptığımız aktivitelerden biridir. Daha sonra Mehmet Sedat S. ve Kadir geldiler. Batuhan’ın 16:00 gibi toplantısı olduğu için çıkması gerekiyordu. O yüzden Kadir ile ben, Mehmet’in Büyükçekmece’deki tam olarak adresini hatırlamadığım evine gitmek istediğimizi ve aç olduğumuzu belirttim. Bu ana kadar halen Mehmet’in haberi yoktu. Daha sonra Kadir’i bu eve bırakıp alışveriş yapmak için Mehmet ile çıktık. Sonrasında eve dönerek yemek yaptık. Akşam saat 19:00-20:00 gibi Abdülkadir’i, Mehmet Sedat’ın telefonunda arayarak çağırdık, çünkü benim üzerimde telefon yoktu. Telefonu olay gecesi sabahında Batuhan’ın evinde unutmuştum. Abdülkadir geldi. Sedat’ın evinde sıkıldık, daraldık. Sedat, ben, Abdülkadir ve Kadir ile birlikte Abdülkadir’in akrabası olan daha önce hiç tanımadığım Mehmet A.’nın evine gittik. Bu aşamaya kadar halen Sedat ve Abdülkadir olayı bilmiyordu. Mehmet A., Abdülkadir K. ve Sedat öğlen 11:00-12:00 gibi evi terk ettiler. Biz Kadir ile yalnız kaldık. Biz olayı söylemedik ancak bu evde istenmediğimizi hissetmiştik. Belki bu esnada olayı öğrenmiş olabilirler ancak ben hiçbir şey söylemedim. Açıkçası olay ile ilgili bilgilerinin olabileceğini düşünmüyordum. İşleri olması sebebiyle evden çıkmışlardı. Evdeyken onlar çıkmadan önce kavga ettiğimi ve başımın belada olduğunu söylemiştim. Sonrasında polisler bizi yakalandı. Zaten ben bir gün sonra teslim olacaktım. Teslim olmamdaki sebep daha önce böyle bir durumda bulunmadım, ne yapacağımız bilemedim. Medya baskısından dolayı ürktüm, biraz vakit geçirip medya baskısı azalınca teslim olmak istemiştim.”

BAKMADAN GEÇME
Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme: Silah bulundu
HABER
Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme: Silah bulundu

Editör : MELİN ÖZTÜRK
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Şubat, 2022 - 12:51
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Emeklilerin zam farkının hesaplara yatacağı tarih belli oldu
    Emeklilerin zam farkının hesaplara yatacağı tarih ...
    Kaydet
  • 2
    TOKİ Tokat kura sonuçları isim listesi 2026! Tokat kura sonuçları nereden öğrenilir?
    Tokat kura sonuçları nereden öğrenilir?
    Kaydet
  • 3
    Sivas'ta deprem oldu! AFAD verileri duyurdu
    Sivas'ta deprem oldu!
    Kaydet
  • 4
    Trabzonspor'da Christ Oulai gerçeği: Ertuğrul Doğan teklifi duyurdu
    Oulai gerçeği: Başkan teklifi duyurdu
    Kaydet
  • 5
    Altının yükselişi devam edecek mi? ABD'li bankadan dikkat çeken 2026 tahmini
    Altının yükselişi devam edecek mi? ABD'li bankadan...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Küstahça saldırının hesabı sorulacaktır!..
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Türkiye’ye ihanet edenler hesapsız mı kalacak?
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er İktidarın karnesi
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Örgütler kullanılıyor, devletler ise anlaşıyor...
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Suriye’den Irak’a: Tasfiyenin artçı sarsıntıları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Rusya'da son 60 yılın en yoğun kar yağışı! Araçlar kara saplandı, bina girişleri kapandı
    Rusya'da son 60 yılın en yoğun kar yağışı! Araçlar kara saplandı, bina girişleri kapandı
    Kaydet
  • 70 milyon lirasını jandarmaya bağışladı!
    70 milyon lirasını jandarmaya bağışladı!
    Kaydet
  • Rolls Royce yanında mütevazı kalır!
    Rolls Royce yanında mütevazı kalır!
    Kaydet
  • Alternatifi olmayan cihaz! Deprem sonrası ilgi arttı
    Alternatifi olmayan cihaz! Deprem sonrası ilgi arttı
    Kaydet
  • Davos'ta robot dansı! Taklit dönemi bitiyor mu?
    Davos'ta robot dansı! Taklit dönemi bitiyor mu?
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde play-off'u garantiledi
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde play-off'u garantiledi
Kaydet
Galatasaray ilk transferini İstanbul'a getirdi! Özbek ve Doğan arasında Oulai zirvesi
Galatasaray ilk transferini İstanbul'a getirdi!
Kaydet
Üç ilin emniyet müdürü değişti! Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Üç ilin emniyet müdürü değişti!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası