Sağlık Bakanı Koca: Gazze'den getirilen hastaların çoğu çocuk

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağlık Bakanı Koca: Gazze'den getirilen hastaların çoğu çocuk

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'den gerçekleşen dördüncü tahliye sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastaların ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerden oluştuğunu söyledi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den yapılan hasta tahliyeleri için yürüttükleri yoğun diplomasiler sonucunda Gazzeli 23 hasta ve 21 refakatçi olmak üzere toplam 44 kişinin daha Türkiye’ye getirildiğini söyledi.

Bakan Koca, hastaların ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerden oluştuğunu belirterek “En küçüğü 7 aylık bir bebek. Onun da kol ve bacaklarında kompleks kırıklar bulunuyor. Hastaların Ankara Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinde tedavilerine devam edeceğiz” dedi.

BİR HASTA ENTÜBE EDİLDİ

Millî Savunma Bakanlığının uçağıyla ihtiyaç duyulan sağlık malzemelerinin de gönderildiğini ifade eden Koca “Uçak, ağırlıklı olarak tıbbi malzeme, ilaç kuvöz ve vantilatörden oluşan bir yardım paketini yükleyerek Mısır’a gitti” diye konuştu.

Bakan Koca, yoğun bakımda tedavisi devam eden yedi hastanın olduğunu belirterek “Bir hastamız önceki gün entübe edildi. Onun dışında diğer hastalarımız yakın takipte, tedavileri devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...