Kimyasal madde alarmı! Onlarca kişi hastaneye başvurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Sakarya'da bir fabrikada kimyasaldan çıkan gazdan etkilenen 47 işçi, hastanede tedavi altına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki 1. OSB'de elektrik malzemeleri üreten fabrikada çalışan 47 işçi kimyasal maddeden zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye koştu. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sakarya Sadıka Sabancı Devlet Hastanesine başvuran işçiler öksürük ve solunum sıkıntısı şikayetinde bulundu. İhbar üzerine, olay yerine polis ve AFAD ekipleri sevk edildi.

TUZ RUHU VE ÇAMAŞIR SUYU KARIŞIMI

AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerinin yaptığı incelemede, işçilerin, temizlik işlemleri sırasında kullanılan, tuz ruhu ve çamaşır suyunun karışımından çıkan gazdan etkilendiği tespit edildi.

Kimyasal malzemelerinin kokusundan etkilenen çalışanlardan 5'i, hastanedeki işlemlerinin ardından taburcu edildi. Diğer işçilerin tedavisi ise sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...