Bayram izni faciadan kurtardı: Tekstil fabrikasında büyük yangın

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Bayram izni faciadan kurtardı: Tekstil fabrikasında büyük yangın

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Şanlıurfa'da, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede tüm fabrikayı saran alevler, yaklaşık 4 saat süren müdahale ile kontrol altına alındı. Korkutan yangında can kaybı olmadığı, bayram dolayısıyla işçilerin izinli olmasıyla olası bir faciadan dönüldüğü öğrenildi.

Şanlıurfa'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Yaklaşık 3 saattir süren yangına 17 itfaiye aracı ve su tankerleri destek veriyor.

Şanlıurfa'da fabrika yangını: Alevler tüm binayı sardı - 1. Resim

FABRİKANIN DUVARI YIKILDI

Fabrikanın duvarı iş makinelerinin yardımıyla yıkılarak müdahale hızlandırıldı. Fabrika sahibi Abit Aslan, "Çok şükür can kaybı yok. Zaten bayram dolayısıyla işçilere izin verilmişti" dedi.

Şanlıurfa'da fabrika yangını: Alevler tüm binayı sardı - 2. Resim

4 SAAT SONRA KONTROL ALTINDA

İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman, kentin bir çok noktasından görüldü.

CAN KAYBI YOK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Mehmet Yetim, olay yerine gelerek, yangına ilişkin işletme sahibinden bilgi aldı. Yangından duyduğu üzüntüyü ifade eden Yetim, yangında can kaybının olmadığını söyledi.

Bayram izni faciadan kurtardı: Tekstil fabrikasında büyük yangın - 3. Resim

Bunun da kendileri için teselli kaynağı olduğunu anlatan Yetim, şöyle devam etti:

"Tabii çok üzücü bir durumla karşılaştık. Yangının böyle bayram tatilinde oluşması da büyük zararlara sebebiyet vermiştir. Ancak bizim OSB Bölge Müdürlüğü ilk müdahaleyi yaptıktan sonra büyükşehir belediyesi tarafından itfaiye personeli gelmiştir. Zayiatımız çok büyük. Hepimize çok geçmiş olsun. Bizi sevindiren; cana bir şey gelmeyişi, işçilerimize bir şeyin olmamasıdır. Oda ve sanayicimizle esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yangın, şu anda kontrol altında, söndürülmeye çalışılıyor. İçerideki pamuk ve iplik nedeniyle fabrikanın tamamı yanmış durumda. Yangın kontrol altındadır, inşallah söndürülecektir. Tabi pamuk ve iplik nedeniyle biraz uzun sürecektir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...