Şanlıurfa'da kuduz alarmı! Bir kişi hastaneye kaldırıldı, karantina başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şanlıurfa'da kuduz alarmı! Bir kişi hastaneye kaldırıldı, karantina başladı

GÜNDEM Haberleri

Korkutan haber Şanlıurfa'dan geldi. Siverek ilçesinde kuduz vakasına rastlandı, ısırılan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Kaymakamlıktan açıklama geldi, bölge karantinaya alındı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kuduz vakasına rastlandı. Bir kişi hastaneye kaldırılırken, kuduz vakaların görüldüğü yerlerde karantina uygulanmaya başlandı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLADI: KÖPEKLERİN SALDIRDIĞI BÜYÜKBAŞLARDA KUDUZ OLDU

Siverek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlçemizde kuduz vakasından dolayı bir vatandaşımız tedavi görmekte olup yapılan araştırmada köpek saldırısı nedeniyle bazı büyükbaş hayvanlarda kuduz vakasını rastlanılmıştır. İlçe Hıfzısıha Kurulu toplanmış olup konuyla ilgili tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda, söz konusu yerlerde karantina uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca Belediyemiz, Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bununla birlikte şüpheli durumların derhal yetkili mercilere bildirilmesi ve herhangi bir vakada ivedilikle sağlık kuruluşlarına müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...