Seçim sonrası PKK'ya darbe: 59 kişi yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahraman Mehmetçik sınır ötesinde teröristlerle savaşırken örgütün yurt içindeki bağlantılarına yönelik de operasyonlar sürüyor. Şırnak'ta kaçak malları satıp PKK'ya para aktaran zanlılar, polis ve jandarmanın birlikte gerçekleştirdiği baskınlarla gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyonun olacağının sinyalini vermişti. Erdoğan "Sınır ötesi harekatlarımız bitmiş değil, sadece doğru zamanı bekliyoruz” demişti. Mehmetçik, sınırda "vur" emrini beklerken seçimin ertesi günü örgütün yurt içindeki yapılanmalarına darbe indirildi.

Seçim sonrası PKK'ya darbe: 59 kişi yakalandı

UYUŞTURUCU PARALARI PKK'YA...

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'nın finans kaynaklarına yönelik ortak operasyon düzenledi. Şehirde ve Habur Sınır Kapısı'nda yapılan aramalarda 3,95 gram metamfetamin, 6,50 gram eroin, 123,5 gram esrar, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 8 adet fişek, 2 bin 850 paket sigara, 100 adet elektronik emtia, 29 adet cep telefonu, 7 adet cep telefonu aksesuarı ele geçirildi. 43’ü kaçakçılık, 14’ü asayiş ve 2'si evrakta sahtecilik suçundan olmak üzere toplam 59 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, yurt dışından kaçak yollarla getirdikleri ürünleri ve uyuşturucu maddeleri satıp parayı da PKK'ya yolladığı iddia edildi.

YPG'Lİ TERÖRİST, DİDİM'DE YAKALANDI

Aydın'ın Didim ilçesinde ise PKK/YPG terör örgütü üyesi bir kişi güvenlik güçlerine takıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Altınkum Mahallesi'nde durumundan şüphelendiği bir kişiyi durdurdu. Yapılan incelemede, F.K. (33) isimli şüphelinin, YPG adına Suriye'de 1 yıl faaliyette bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan F.K, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...