Selçuk Bayraktar Çanakkale Zaferi'ni Kızılelma MİUS'la kutladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından yayınladığı bir video ile 108 yıl önce Çanakkale'de kazanılan deniz zaferini kutladı. Bayraktar, "'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın" notunu düşerek, Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kızılelma MİUS'un görüntülerini yayınladı.

Selçuk Bayraktar'ın Twitter'da paylaştığı bir video kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi. Türk savunma sanayi şirketi Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 18 Mart 1915 yılında kazanılan Çanakkale Zaferi'ni Kızılelma MİUS'un görüntüleri eşliğinde duygu dolu bir mesajla kutladı. 

Bayraktar, tweetinde, "'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın. 108 yıl evvel Çanakkale’de sömürgeci zihniyete geçit vermeyen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun." ifadesini kullandı. 

https://twitter.com/Selcuk/status/1636983602154962946

KIZILELMA MİUS NEDİR?

Teknolojinin hızla gelişmesine paralel olarak her geçen gün daha hızlı değişen savunma doktrinlerinde, geleceğin hava muharebelerinin insansız muharip jetlerle gerçekleştirileceği öngörülmektedir. Bu kapsamda Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilme çalışmaları devam eden muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA (MİUS), geleceğin muharebe konseptine yön verecek.

Baykar tarafından geliştirilen ve dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA’ların tecrübesiyle yola çıkılarak geliştirme çalışmaları yürütülen muharip insansız uçak sistemi, geleceğin teknolojileriyle donatılarak hizmet edecek.

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR? 

Türkiye'nin ilk milli S/İHA sistemi Bayraktar TB2 ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın mimarı olan Selçuk Bayraktar, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti başkanıdır. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sat komandosu 20 Mart 2023 07:11

Türkiye Cumhuriyeti devleti için vatanı milleti için çalışan mücadele eden üreten her bir devlet görevlisi mühendis veya işçilerden Rabbim razı olsun güç kuvvet versin İNŞALLAH muhteşem projeler ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Murat 19 Mart 2023 23:12

Rabbim güç kuvvet versin vatan size minnettar

Ferzender arslan allah sende razı olsun başarını devamı dilerım allahtan19 Mart 2023 20:53

Ferzeder arslan allah sende razı olsun iyiki varsınız sizinle gurur duyorum turk mileti olarak hayırlı başarılar dilerım

Osmanlı torunu19 Mart 2023 17:12

ALLAH C.C razı olsun ayağına taş dolandırmasın sağlıklı hayırlı uzun ömür versin

Emrah19 Mart 2023 13:46

Allah bu ülke için gecesini gündüzüne katani kendinden yaşamından ailesinden hemen herşeyden ferakat edip bu ülke için çalışan kardeşlerimizin yardimcisi olsun korusun kollasın Allah hepinizden razi olsun durmak yok yola devam

Erol 19 Mart 2023 07:27

Allah senden razı olsun seni ve ekibini canı gönülden kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Yaşar19 Mart 2023 01:23

ALLAH yar ve yardımcınız olsun elinize yüreğinize sağlık bizler dualarımızla arkanızdayız çatlasın densizler hainler kafirler bu sadece dışardakiler için değil içeridekiler içinde geçerli

Mahmut em 19 Mart 2023 00:31

Savunma sanayimizi sadece kanibozuklar hazmedemez çünkü satın alınan mankurtlardir

Abdulkadir18 Mart 2023 16:30

Allah razı olsun.tuttuğun altın olsun.kanı bozuklar çatlasın

Yakut18 Mart 2023 12:38

İyi'ki varsıniz, Bayrak tar Ailesi.! Geçmişinden, Gelceginden,yol verenden, emeği gecenlerden Allah;razı olsun. Cağ atlattiniz bizlere.Beton zihniyet; Asıl ve Asil Türk Milletini aldatacagını sanıp abuk zubuk ;IHA' Aslında yok, maket, oyuncak diye dursunlar...!

Sonraki Haber Yükleniyor...