Son dakika... Asansör kazalarının ardından yeni uygulama! Gençlik ve Spor Bakanı Bak duyurdu: Karekod koyacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Asansör kazalarının ardından yeni uygulama! Gençlik ve Spor Bakanı Bak duyurdu: Karekod koyacağız

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin, tüm sorumluların hesap vereceğini açıkladı. Bakan Bak KYK yurtlarındaki asansörlerle ilgili yeni uygulamayı da duyurarak, "Tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek." dedi.

Aydın'daki KYK yurdunda arıza yapan asansörde üniversite öğrencisi Zeren Ertaş sıkışarak hayatını kaybetmesinin ardından diğer yurtlarda da kazalar gündeme geldi .Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, konuyla ilgili açıklamada bulunarak, KYK yurtlarındaki yeni önlemleri duyurdu. 

KYK YURTLARINDAKİ ASANSÖRLERDE YENİ UYGULAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, KYK yurdundaki asansör kazasına ilişkin tüm sorumluların cezasını çekeceğini belirterek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan ortak bir çalışma ile yurtlardaki asansörlerde karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takviminin görübileceğini söyledi.

 Bakan Bak, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a Allah’tan rahmet diliyorum. Acımız büyük. Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim. Tüm tesislerimizde olduğu gibi Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri gerçekleşmektedir. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nun asansör son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut. Olay artık adli makamlardadır. Olan olay artık yargıya intikal etmiş, adli makamlardadır. Ben kamuoyunu ve siz değerli milletvekillerimizi bilgilendirme görevimi yerine getiriyorum. Evladımızı geri getirmeye kimsenin gücü yetmez ama sorumlular muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu olay üzerinden siyasi rant devşirilecek, suiistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suiistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Ama suiistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum. Sorumlular adalet önünde mutlaka hesap verecektir. Bu konuda biz yargının vereceği karara saygı duyacağız.”

TARİHİN EN YÜKSEK YERLEŞTİRME ORANINA ULAŞILDI

Bu yıl yurtlarabaşvuran öğrencilerin yüzde 96'sının yerleştiğini belirten Bakan Bak, "Yerleştirme sürecimiz sürüyor. Tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...