Son dakika! Bakan Soylu'dan Kahramanmaraş depremi açıklaması: Dördüncü seviye alarm verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Bakan Soylu'dan Kahramanmaraş depremi açıklaması: Dördüncü seviye alarm verildi

GÜNDEM Haberleri

Son dakika deprem haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

Son dakika haberi: Kahramanmaraş'ta saat 04.15'te meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depreme dair son dakika açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" dedi.

22 ARTÇI, EN BÜYÜĞÜ 6,6

Bakan Soylu, şu ana kadar 22 artçı meydana geldiğini ve en büyüğünün 6,6 büyüklüğünde olduğunu ifade ederken, depremden Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'nın etkilendiğini dile getirdi.

Soylu, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Cep telefonları konusunda mümkün olduğunca bütün Türkiye’de cep telefonlarını deprem bölgelerinin dışında kullanmamalarıdır. Sosyal medyada dezenformasyon, yanlış bilgi bu noktada yapılabilecek en büyük ihanettir."

"MAALESEF HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZ VAR"

"Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var" diyen Bakan Soylu, "İletişim Başkanlığı buradan gün boyunca vatandaşlarımızı bilgilendirecek. Yanıltıcı mesajlar vermekten ziyade ilk işimiz arama kurtarmadır" dedi.

Soylu, "Çok yerden ihbar geliyor. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor, bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu" diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ ENKAZ ALTINDAN KURTARILMALARI"

AFAD içerisinde oluşturulan basın merkezinden belirli zamanlarda vatandaşlara bilgi verileceğini ileten Soylu, "Biz hepimiz bakan arkadaşlarımızla paylaştık. Hepimiz yani depremin etkilediği bütün illere, vilayetlere bütün arkadaşlarımızla beraber geçmiş olacağız, geçeceğiz" dedi.

"Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk ediliyor, biz de bakan arkadaşlarımızla bölgelere gideceğiz" diyen Soylu, "Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kinan12 Şubat 2023 21:00

Allah yardım etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...