Binlerce polise müjde! Bakan Soylu tarih vererek duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Binlerce polis memurunu ilgilendiren 'şark' müjdesini duyuran Bakan Soylu, 2025 yılının sonunu işaret etti ve yapılacak değişikliklere dair detayları paylaştı.

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi. Emniyet personelinin haklarına yönelik yapılan çalışmalara değinen Soylu, personel sayısının 15 Temmuz sonrasında 273 binden 335 bine yükseltildiğini söyledi. Soylu, şu anda görev yapan personellerin yüzde 77'sinin lisans mezunu olduğunu da sözlerine ekledi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; özellikle çarşı ve mahalle bekçiliğini bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeniden ihya ettiklerini belirten Bakan Soylu, şehir güvenliğinde önemli bir adım attıklarını belirtti.

"BÖLGELER VE HİZMET SÜRELERİNE YÖNELİK DEĞİŞİKLİKLER YAPTIK"

"Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve hassasiyetiyle 3600 ek gösterge sözümüzü tuttuk" diyen Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Böylece polisimizin emekli olduktan sonra da ciddi bir geliri olmasını, rahat bir şekilde hayatını devam ettirebilmesini, polislik desteğinde gösterdiği fedakarlığı emeklilikten sonra biraz da olsa karşılığını alabileceği bir anlayışla karşı karşıya bıraktırmayı sağladık. Daha önce 2024 yılında yürürlüğe gireceği duyurulan iki bölge ve dört grup uygulamasını kaldırdık. Onun yerine herhangi bir ayrım olmadan iki bölge sistemini getirdik.

Bölgeler ve hizmet sürelerine yönelik değişiklikler yaptık. Daha önce değişik oranlarda ve bazı hizmet sınıflarında uygulanan katsayı uygulamasını yüzde 52 oranına sabitleyen tüm personele ek bir ücret olarak bir vesileyle vermeyi kararlaştırdık ve bunu sağladık. Bir başka yenilik olarak personelimizin nüfusa kayıtlı olduğu il eğer büyükşehir ise o ile atanabilmelerinin de önünü açtık."

"BİR GÖREVİMİZ DAHA VAR"

Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu'da huzur ve güven ortamının oluştuğunu vurgulayarak, "Bir görevimiz daha var, o da yurt dışında özellikle Kuzey Irak ve Kuzey Suriye'de konuşlanan ve bugün oradaki birtakım yerlerden, bizim güvenli bölgelerimizin dışındaki yerlerden Türkiye'ye hem sızmaya çalışan, hem Türkiye'ye terör örgütü vasıtasıyla zarar vermeye çalışan bütün unsurları ve bütün o yerleri de tamamen önümüzdeki yıllar içerisinde temizleyip sona erdireceğiz" dedi.

ŞARK GÖREVİ BİRE DÜŞECEK

Şark görevine dair müjdeyi paylaşan Bakan Soylu, "2025 yılı sonu itibarıyla iki şark görevini bir şark görevine düşüreceğiz. Genel planlamamızı, programlamamızı bunun için gerçekleştiriyoruz. Bu zaman diliminde olduğu gibi o zaman dilimi içerisinde de mevcut görevinde olanlar da bundan istifade edebilme hakkına sahip olacaklar. Yani fiili olarak bugünden itibaren esas itibarıyla başlamış olacak. Bu adımın da polis teşkilatına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Binlerce polise müjde! Bakan Soylu tarih vererek duyurdu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...