Son dakika... Danimarka'da Kur'an-ı Kerim saldırısı: Danimarka Maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son dakika... Danimarka'da Kur'an-ı Kerim saldırısı: Danimarka Maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı gerçekleştirildi. Dışişleri kaynakları Danimarka Maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldığını açıkladı.

Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırının bugün de devam etti. Çirkin saldırıya Türkiye'den tepki gecikmedi. Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı 18 Ağustos Cuma günü ve 21 Ağustos Pazartesi günü Bakanlığa çağrılmıştı.

BİR KEZ DAHA BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Bu saldırının bugün de tekrar etmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bir kez daha Bakanlığa çağrıldı. Maslahatgüzara, Türkiye’nin bu eylemleri en güçlü şekilde kınadığı ve protesto ettiği bir kez daha vurgulandı, Türkiye’nin Danimarka makamlarını bu saldırıların durdurulması amacıyla somut tedbirler almaya çağırdığı hatırlatıldı.

Bu video da ilginizi çekebilir

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...