Son dakika haberi: Ankara Keçiören'de yangın! Dumandan etkilenen 4 itfaiye erinden biri şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dakika haberi: Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir binana çıkan yangına müdahale eden 4 itfaiye eri dumandan etkilendi. İtfaiye erleri ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, birinin şehit olduğu birinin ise entübe edildiği öğrenildi.

Son dakika haberi: Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan 7 katlı bir binanın zemin katındaki dairede sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangının sebebi henüz belirlenemezken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

BİR İTFAİYE ERİ ŞEHİT OLDU

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında dumandan etkilenen 4 itfaiye eri ambulanslarla hastanelere sevk edildi. İtfaiye erlerinden Fahrican Yavaş'ın şehit olduğu, bir itfaiye erinin ise entübe edildiği öğrenildi.

Yangının çıktığı daire ise kullanılamaz hale geldi.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Edinilen bilgiye göre yangın ihbarının ardından Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 7 katlı binanın yöneticisi ile görüştü. Apartman yöneticisi, yangının çıktığı dairede tek başına yaşayan kiracı M.A'nın telefonuna ulaşılamadığını ekiplere iletti.

Söz konusu dairenin tamamen yandığı, içerde herhangi birinin olmadığı belirlenirken, yangına müdahale ederken hayatını kaybeden Fahrican Yavaş dışında, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırılan itfaiye erlerinin Süleyman Aytar, Uğur Oktay ve Orçun Yaşar olduğu belirtildi.

Son dakika haberi: Ankara Keçiören'de yangın! Dumandan etkilenen 4 itfaiye erinden biri şehit oldu

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından olaya ilişkin yazılı açıklamaya yapıldı.

Yangın çıkan katta mahsur kalan olup olmadığını kontrol eden itfaiye erlerinden 4'ünün, yoğun dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir mesai arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Tedavi görmekte olan üç mesai arkadaşımızdan ikisinin sağlık durumu ağır, birinin ise sağlık durumu iyidir. Görevi başında şehit olan kahraman itfaiye erimiz, mesai arkadaşımız Fahrican Yavaş’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm itfaiye teşkilatlarına başsağlığı diliyoruz."

"OLAY YERİDE 6 AMBULANSİ 18 PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Keçiören'de bir evde meydana gelen yangına müdahale sırasında ağır yaralanan bir itfaiye personeli hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Olay yerine 6 ambulans ve 18 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Olayda yaralanan ve tedavileri devam eden üç itfaiye görevlisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...