Yangın varken itfaiyeyi gelin arabası yaptılar, halk tepki gösterince açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yangın varken itfaiyeyi gelin arabası yaptılar, halk tepki gösterince açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Kütahya'nın bir köyünde çıkan yangın esnasında yakın bir bölgede itfaiye aracının gelin arabası olarak kullanılması tepki çekti. Olayın ardından belediye açıklama yaptı.

Kütahya'da gerçekleşen düğünde gelin arabası olarak iftaiye kullanıldı. Bölgede yangın yaşandığı esnada gerçekleştirilen olaya vatandaş tepki gösterdi. Belediye konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Gümele köyünde çıkan yangın Belediye itfaiye ekipleri tarafından diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangının olduğu saatlerde Uşak Belediyesine ait itfaiye aracının gelin aracı olarak kullanılması ilçe halkı tarafından tepki ile karşılandı. Vatandaşlar devlete ait aracın yangının olduğu saatlerde düğün aracı olarak kullanılması kabul edilemez.

Yetkili mercilerin konuyla ilgili gereğini yapmasını istiyoruz dediler. Gelen tepkiler sonrası Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak bir açıklama yaparak bahsi geçen aracın Uşak Belediyesine ait olduğunu ve düğün töreni ile ilgili herhangi bir bilginin verilmediğini söyledi. Başkan Akçadurak açıklamasında, “İlçemizde siren sesleri eşliğinde itfaiye aracı ile gelin alma merasimi yapılmıştır. Konunun belediyemiz ve itfaiye müdürlüğümüz ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. Bahsi geçen itfaiye aracı Uşak Belediyesi’ne aittir ve yapılan gelin alma merasimi ile alakalı yetkili mercilere herhangi bir bilgi verilmemiştir” dedi.

Yangın varken itfaiyeyi gelin arabası yaptılar, halk tepki gösterince açıklama geldi

Akçadurak açıklamasının devamında, “Üzücü olan, olayın yaşandığı saatlerde Gediz İtfaiyesi Gümele Köyünde yaşanan yangına müdahale ederken vatandaşlarımız tarafından gelin alma merasiminin Gediz Belediyesi İtfaiyesi tarafından yapıldığına dair ithamlarda bulunulmasıdır. Her zaman ki gibi Gediz Belediye İtfaiye Müdürlüğü görevini yerine getirmiştir. Gümele köyünde yaşanan yangında zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...