TÜBİTAK yerleşkesindeki orman yangını kontrol altında

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TÜBİTAK yerleşkesindeki orman yangını kontrol altında

GÜNDEM Haberleri

Kocaeli'nin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yerleşkesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin 2 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı.

Türkiye, ülkenin muhtelif yerlerinde çıkan orman yangınlarla mücadele ediyor. Son olarak Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) ormanlık alanında bir yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Ekipler yangını söndürmek için çalışma başlattı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine Gebze, Darıca ve Dilovası ilçeleri başta olmak üzere, birçok ilçeden itfaiye, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede 20 araç ile bölgeye ulaşan 70 personel, havadan ve karadan müdahalede bulundu. 4 uçak ve 2 helikopterle müdahale edilen yangın, 2 saatin ardından kontrol altına alındı.

TÜBİTAK yerleşkesindeki orman yangını kontrol altında

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'da çalışmaları yerinde incelemek için alana geldi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...