Son dakika: HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü

- Güncelleme:
Son dakika: HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberine göre HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği "devamsızlık" gerekçesiyle 330 oyla düşürüldü. 

Son dakika haberine göre HDP'li Semra Güzel'in vekilliği ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. TBMM Genel Kurulunda yapılan görüşmede HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği "devamsızlık" gerekçesiyle 330 oyla düşürüldü. Yasama faaliyetlerine katılmadığı gerekçesiyle vekillliği düşürülen Semra Güzel için Meclis'te 330 kabul oyu çıkarken 42 ret oyu çıktı.

Son dakika: HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü

TBMM HDP'Lİ SEMRA GÜZEL İÇİN TOPLANDI

TBMM Genel Kurulunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi görüşüldü. TBMM Genel Kurulunda HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel adına HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki savunma yaptı. Tiryaki, “1 Mart 2022 tarihinde de çok tarihi bir günde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylamayla sevgili Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı. Şimdi Semra Güzel'in ivedi olarak, hızlıca milletvekilliği görevinin sona ermesinden önce dokunulmazlığının kaldırılmasını gerektirecek bir neden var mıydı? Bizce yoktu” ifadelerini kullandı.

Son dakika: HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü

NE OLMUŞTU?

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda, HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunması üzerine Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. PKK’lı teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. 

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Güzel'in dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kaçak durumundayken özlük haklarından yararlanmaya devam eden Güzel için meclis harekete geçmişti.

Son dakika: HDP'li Semra Güzel'in vekilliği düşürüldü

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Güzel'in, "terör örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski HDP Milletvekili Leyla Güven'i Diyarbakır'daki evinde sakladığı da ortaya çıkmıştı. Semra Güzel, 2 Eylül'de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalandı.

Semra Güzel’in vekilliğinin devamsızlıktan düşürülmesi için süreç başladı.  Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu tarafından Güzel’in Genel Kurul görüşmelerine altı birleşimden fazla katılmadığı tespiti yapılmıştı. Bunun üzerine Karma Komisyon, Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi kararını vererek, Genel Kurula sevk etmişti.

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...