İçişleri Bakanlığı duyurdu: Atatürk'e hareket eden şüpheli tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Atatürk'e hareket eden şüpheli tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Atatürk’ün fotoğrafı ile uygunsuz hareketlerde bulunurak Mustafa Kemal'in manevi şahsiyetine hakarette bulunan lise öğrencisi A.E.S. gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.

Lisede çekildiği iddia edilen görüntülerde bir öğrencinin Atatürk’ün fotoğrafıyla uygunsuz hareketler yaptığı video sosyal medyada paylaşıldı. Lise öğrencisinin hakaret dolu hareketleri sosyal medyada infiale neden oldu.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: İDARİ VE ADLİ SÜREÇ BAŞLATILMIŞTIR

Şikayetlerin ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S adlı şüpheli İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. İdari ve adli süreç başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

VALİLİK:ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada "20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır. Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır." denildi.

ZANLI TUTUKLANDI

İfadesi alındıktan sonra akşam saatlerinde mahkemeye sevk edilen şüpheli A.E.S., "halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Atatürk'e hareket eden şüpheli tutuklandı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...