Son dakika: İzmir'de orman yangını! Alevler kontrol altında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İzmir'in Buca ile Torbalı ilçeleri arasında bulunan ormanlık alanda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine ulaşan ekipler alevlere anında müdahale ederken, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan Aliağa'da makilik alanda sabah saatlerinde çıkan yangın ise 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Türkiye'nin dört bir yanından peş peşe yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak İzmir'in Buca ile Torbalı ilçeleri arasında bulunan ormanlık alandan dün akşam saatlerinde alevler yükseldi.

ALEVLER KONTROL ALTINDA

Doğancılar ile Demirciler mahalleleri arasındaki ormanlık alanda saat 23.10 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbarın ardından yangına müdahale hem havadan hem de karadan hemen başlarken, sabah saatlerinde ise alevlere müdahale eden araç sayısı 4 uçak, 5 helikopter, 45 arazöz, 12 su ikmal ve 9 dozer olarak güncellendi.

Yangın, ekiplerin çalışması sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Son dakika: İzmir'de orman yangını! Alevler kontrol altında

BİR YANGIN DA ALİAĞA'DA

İzmir’in Aliağa ilçesinde bu sabah Yeni Foça yolu fabrikalar bölgesinde makilik alanda yangın çıktı. Ilıca tepedeki makilik alanda erken saatlerde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren mücadele sonucu alevler kontrol altına alındı.

İtfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken zor anlar yaşadı. Yangına müdahale eden özel bir firmaya ait iş makinesi devrildi. Alevler arasında kalan iş makinesinin içerisinde sıkışan sürücüyü kurtarmak için olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri yoğun bir çalışma sergiledi. Müdahale sırasında 1 itfaiye eri yaralandı.

Öte yandan, yangın söndürme çalışmalarında başka bir noktada 1 itfaiye erinin daha yaralandığı öğrenildi. Yaralanan 2 itfaiye eri ile iş makinesi operatörü ambulanslarla hastaneye sevk edilirken, yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...