Son dakika! Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son dakika! Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / turkiyegazetesi.com.tr

Kırklareli’nde selde kayıp olarak aranan emekli öğretmen Ahmet Baki Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı. Böylece Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şiddetli yağış sonrası sonra sağanak sele dönüşmüş ve adeta felaket yaşanmıştı. Kırklareli’nde 3 gün önce meydana gelen sel felaketinde, longoz ormanlarına yakın bölgedeki bungalov evler metrelerce sürüklenmişti. Yerleşime kapalı alan olduğu iddia edilen bungalov evlerde tatilci olarak kaldıkları belirlenen 6 kişi sele kapıldı.

SEL FELAKETİ EZDİ GEÇTİ, EVLER SÜRÜKLENDİ

Şiddetli sağanakla birlikte, ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomrukların yanı sıra köklerinden sökülen ağaçlar sel suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomruklar ve ağaç kütüklerinin de etkisiyle evler sürüklenmişti.

ACI HABER GELDİ: CAN KAYBI 6'YA YÜKSELDİ

Bölgede mahsur kalanlardan 6'sı kurtarılırken, ikisi önceki gün, üçü de dün olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgeden bir acı haber daha geldi. Felakette sel sularına kapılan emekli öğretmen Ahmet Baki Şimşek'in de cansız bedenine ulaşıldı. Felakette hayatını kaybedenlerin  sayısı 6’ya yükseldi.

BUNGALOV EVLERİNDE SKANDAL: RUHSATSIZ ÇIKTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'ndeki sel felaketinde vatandaşların hayatını kaybettiği bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

FELAKETTEN GERİYE YÜREK YAKAN  KARELER KALDI

Öte yandan selde kaybolanlar arasında tatil için bölgeye gelen doktor Selman Bağışlar (27) ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi eşi Mihriban Bağışlar (25) da bulunuyordu. Çiftin cansız bedenleri dün bulundu. Yeni evli olduğu öğrenilen çiftten geriye sadece düğün fotoğrafı kaldı.

Son dakika! Kırklareli'deki sel felaketinde can kaybı sayısı 6'ya yükseldi

Suların yükselmeye başladığı sırada ailelerine telefonda "sel geldiğini" haber verip, araçlarıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları ancak sel sularının çifti sürüklediği öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...