Son dakika! Modern tarihin en büyük katliamı! Ömer Çelik: Hastaneyi vuran füze İsrail'in

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberine göre, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail-Filistin savaşına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. "Bu saldırı modern tarihin en büyük katliamıdır." diyen Çelik, "İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları öldürmek midir?" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin savaşında, ABD ve Batı'nın tutumuma sert tepki gösteren Çelik, hayatını kaybeden Filistinliler için 3 günlük yas ilan edileceğini açıkladı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

"İsrail kendi topraklarında yaşayanlara yaşam hakkı vermiyor. İnsanlar can korkusu ile göç ederken onları bombalıyor. İnsanlar en azından bu kadarını da yapmaz diye hastaneye sığınıyorlar orayı da bombalıyorlar. Dünyanın en büyük vahşetlerinden biri olarak değerlendirilmeli bu. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz."

3 GÜN YAS İLAN EDİLECEK

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail tüm insani değerleri katletmektedir."

"İsrail Güvenlik güçleri sistematik bir şekilde tüm insani değerleri katletmektedir, hedef almaktadır. Bu saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz."

"Tabii günlerdir Gazze'nin bombalanması karşısında uluslaraısı kurumların nasıl seyirci kaldığını hep beraber görüyoruz."

"Her iki taraftan da masum insanların hayatını hedef alan eylemler birkaç yıl arayla tekrarlanıyor. Bunun çözümü politiktir. Bu işgal sona ermeden çözülemeyecektir."

"İLK İŞ SAVAŞ VE UÇAK GEMİSİ GÖNDERMEK OLDU"

"Sayın Cumhurbaşkanımız, buradan başka denklemler çıkarmaya çalışanlara karşı bölge barışından yana bir perspektifi ortaya koymuştur. Maalesef ABD'nin ve Batı ülkelerinin ilk yaptığı eylem ise bölgeye savaş ve uçak gemisi göndermek oldu."

"Bunun çatışmayı körükleyeceğini görmezden geliyorlar. Ortada bir durum vardır ki Batılı devletlerden bir diplomatik performans görülmemiştir. Yaptıkları tek şey İsrail'in kendini savunmaktan bahsetmektir. Bölgeye savaş gemisi göndermek bir barış perspektifi değildir."

"Biden'ın ziyareti ile gözlerin üzerinde olduğu ülke ABD olmuştur. Çatışmaları sürükleyen, kural tanımaz hale gelmiştir. ABD Dışişleri Bakanının dini açıdan atıf yapması öngörüsüzlüğün ifadesi olmuştur."

"Ziyarete giden diğer bakanlar da dini aidiyetini dile getirirse nasıl çözüm üreteceğiz? ABD şimdiye kadar çözüm perspektifi çerçevesinde durmamıştır."

"Batılı ülkeler bu konuya yaklaşırken İsrail'in kendini savunma hakkı var, diyor. Elbette her ülkenin kendini savunma hakkı var ama Gazzelilerin yaşam hakkını yok edemez şeklinde bir uyarıları yok."

"BU SALDIRI MODERN TARİHİN EN BÜYÜK KATLİAMIDIR”

"Bu saldırı modern tarihin en büyük katliamıdır. İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları öldürmek midir?" 

"Dün atılan ve hastaneyi vuran füzenin Hamas tarafından atıldığı söylendi. ABD başkanı da burayı İsrail'in değil başkasının vurduğunu söylüyor."

"İnsanlık dışı cümlelerle bu saldırılara sahiplenilmiş ve daha sonra hesaplarından silinmiştir. İsrail'in kendini savunma hakkı dedikçe bu saldırılar karşısında sessiz kalanlar bu eylemlerin parçası olarak anılacaktır."

"Gazze'de küçük bir alanda bu soykırıma karşı karşıya kalması karşısında uluslararası kurumlar sessiz kalmıştır. Olay ilk olduğu andan itibaren İsrail başbakanı çıkıp haritayı değiştireceğiz, dedi."

"Savunmadan değil, bölgeyi daha büyük ateşe atacak planların hayata geçirilmesinden bahsediliyor. Bunun başka ne manası olabilir. Sayın cumhurbaşkanımız bu sorunun bütün derinliklerini bilen, en önde gelen devlet adamıdır."

"67 SINIRLARINA DÖNÜLMELİDİR"

"Politik çözüm için iradesini ortaya koymuştur. Askeri eylemlerle Gazze'ye kara harekatı ile seyirci kalmak değil Filistinli çocukların da rahat uyuyabildiği perspektifin çıkarılmalıdır. 67 sınırlarında bu çözümün sağlanması mümkündür." 

"Birileri çıkmış, Erdoğan tarafını seçsin diyor. Kimsenin bize taraf seçtirmeye yetkisi yok. Bize taraf seçtirecek yer yüzünde güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kendi kararlarını kendisi verir."

"TÜRKİYE'NİN TARAFI BELLİDİR"

"Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye'nin tarafı bellidir. Adil bir barıştan yanayız. İnsanların topluca katledilmesine hastanelerin vurulmasına karşıyız. Tarafınızı seçin diyenler kendi taraflarının ne olduğu konusunda değerlendirmeler yapmalı."

"Şu an yapılması gereken diplomasiyi işletmek olmalıdır. Yoksa bunun kazananı olmayacaktır. İsrail'in eylemleri karşısında bunun parçası haline gelecektir. Aşırı eylemlerin daha da cesaretlendirilmesinden başka bir işe yaramayacaktır."

"Filistin ile dayanışma için vatandaşlarımızın meydanlarda olması şükranla karşıladığımız husustur. Devletimiz oraya insani yardım götürürken insanlarımız da meydanlarda olmaktadır."

"Hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza, tüm parti teşkilatlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir güven devleti olduğunu unutmamak gerekiyor. Güvenlik güçlerimize vatandaşlarımızın yardımcı olmasını istiyoruz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...