İsrail "Gazze'deki hastaneyi biz vurmadık" dedi! Kanıt olarak bu haritayı paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in, dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurduğu kanlı saldırı dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. 500 sivilin hayatını kaybettiği kanlı saldırı sonrası savunmaya geçen İsrail, saldırıyla ilgili İslami Cihad grubunu suçladı ve radar sistemlerine dayandığını söylediği bir de harita grafiği paylaştı.

İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'nin İslami Cihad tarafından vurulduğunu öne sürdü ve iddiasını kanıtladığını söylediği bir radar haritası grafiği paylaştı. İsrail ordusu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Filistinli İslami Cihad grubunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nden attığı roketin menziline ulaşmayarak kısa mesafedeki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne isabet ettiğini iddia etti. İsrail ordusu radar sistemlerine dayandığını öne sürdüğü harita grafiğinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden fırlatılan roket güzergahlarını kanıtladığını öne sürdü.

İsrail

İSLAMI CİHAD: İDDİALAR ASILSIZ

İslami Cihad'dan Gazze'deki hastane saldırısı hakkında açıklama geldi. İslami Cihad Hareketi, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı yönündeki İsrail iddialarını yalanladı. İslami Cihad Hareketi kendilerine yönelik yapılan bu iddiaların 'asılsız olduğunu' açıkladı.

EN AZ 500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne dün akşam (17 Ekim 2023) düzenlediği saldırıda Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre en az 500 kişi hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler, saldırıyı kınayarak, siviller ve sağlık tesislerine yönelik saldırıların sonlandırılması çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesine sebep olan hastane saldırısını "dehşetle karşıladığını" ifade ederek açıklamasına "Hastaneler ve tıbbi personel, uluslararası insani hukuk koruması altındadır." notunu düşmüştü.

"İSRAİL SORUMLULUKTAN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR"

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in uluslararası baskılardan kurtulmak ve savaşı sürdürmek için Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamının sorumluluğundan kaçmaya çalıştığını belirtmişti. Bakanlık ayrıca bu eylemin "savaş suçu" olduğunu vurgulamıştı.

"HANGİ AKIL HASTASI BUNU YAPAR?"

Dünya Sağlık Örgütü, saldırıyı kınamış, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, faillerinin hesap vermesi gerektiğini bildirmişti. Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebul Gayt, "Hangi akıl hastası, savunmasız insanların olduğu bir hastaneyi kasten bombalar?" açıklaması yapmıştı.

"TÜM İNSANLIĞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki hastane saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İSLAMİ CİHAD ÖRGÜTÜ NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

İslami Cihad Örgütü, İsrail'e karşı silahlı İslami direniş hareketi olarak 1981'de kuruldu. Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında faaliyet gösteren örgütün 8 binden fazla mensubu olduğu tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...