Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de durum kontrolden çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de sağlıkla ilgili durumunun kontrolden çıktığını açıkladı. DSÖ'nün yaptığı açıklamada tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar verildiğini belirtmesi vehametin boyutunu bir kez daha ortaya koydu.

İsrail Filisitin'i bombalamaya devam ediyor. Son olarak (17 Ekim 2023), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne dün akşam düzenlediği saldırıda en az 500 sivil hayatını kaybetti. Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan Gazze'deki son sağlık durumuna ilişkin paylaşımı dikkat çekti. 

"GAZZE'YE ACİL TIBBİ YARDIM ULAŞTIRILMALI"

"Gazze'de durum kontrolden çıkıyor ve tıbbi yardımları ulaştırmak için beklenilen her saniye kayıplar veriyoruz." diyen kullanan Ghebreyesus, DSÖ'nün Gazze için bölgeye gönderdiği tıbbi malzemelerin 4 gündür sınırda beklediğini ifade etti.

Ghebreyesus, hayat kurtarıcı sağlık malzemelerini Gazze'ye ulaştırmaya başlamak için acil erişime ihtiyaç olduğu vurguladı ve taraflar arasındaki şiddetin durması gerektiğini kaydetti.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASINDA NELER OLDU?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim (2023) sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 3 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 500 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 62 Filistinlinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in saldırılarında ayrıca 13 gazeteci de hayatını kaybetti.

TÜRK GAZETECİLER YARALANDI

İsrail’in Sredot kentinde aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu bölgeye roket düştü. Gazze sınırındaki iki Türk gazeteci hafif şekilde yaralandı. Yaşananları kayıt altına alan Gazeteci Adem Metan, "Roket, 20-30 metre kadar yakınımıza düştü. Şu anda kulağım çok çınlıyor. " ifadelerini kullandı.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihat üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'de durum kontrolden çıkıyor

Son olarak 17 Ekim akşamı (2023), İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...