İsrail, Gazze'yi 12 gündür bombalıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 478'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in 7 Ekim'den (2023) bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 3 bin 478 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise 12 bini aştığı açıklandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu hastanelere ulaşan bilgilere yer verildi. İsrail’in saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 478'e yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralı sayısının ise 12 bini aştığı kaydedildi.

İsrail güçlerinin aynı tarihlerde işgali altındaki Batı Şeria'da da yaptığı saldırılarla 62 Filistinli hayatını kaybetti. Batı Şeria'da yaralanan Filisitinli sayısı ise 1300!

İsrail, Gazze'yi 12 gündür bombalıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 478'e yükseldi

İSRAİL 12 GÜNDÜR FİLİSTİN'İ BOMBALIYOR

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim (2023) sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.

İsrail, Gazze'yi 12 gündür bombalıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 478'e yükseldi

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 304'ü asker 1405 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Yine İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirdi.

İSRAİL'DE TÜRK GAZETECİLERİN YAKININA ROKET DÜŞTÜ

İsrail’in Sredot kentinde dün (17 Ekim 2023) aralarında Türk gazetecilerin de bulunduğu bölgeye roket düştü. Gazze sınırındaki iki Türk gazeteci hafif şekilde yaralandı. Yaşananları kayıt altına alan Gazeteci Adem Metan, "Roket, 20-30 metre kadar yakınımıza düştü. Şu anda kulağım çok çınlıyor." ifadeleri dikkat çekti.

Lübnan sınırında 8 Ekim'de (2023) İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 10 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nin bombaların hedefi olduğu dün akşamki (17 Ekim 2023) saldırıda da en az 500 sivil hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...