Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

GÜNDEM Haberleri

Camideki skandal görüntülere tepki yağmıştı... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camii’nde çektikleri ve sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflar sebebiyle haklarında resmen soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K.’nin gözaltına alındığını duyurdu. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrolle sertbest kaldı.

Ankara Valiliği, Kocatepe Camii’nde çekilen ve sosyal medyada gündem olan görüntüler hakkında dün inceleme ve soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ezgi C. ve Bilal K.’nin bugün gözaltına alındığını duyurdu. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

2 Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yazılı, görsel ve sosyal medyadaki yayınlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında, B.K. isimli yönetmenin bir kadınla Ankara Kocatepe Camisi'nde çektiği ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar sebebiyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

MAHKEMEDEN ADLİ KONTROL KARARI

Nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilere, TCK’nın 216/3 maddesinde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçundan adli kontrol kararı verildi.

Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

ZITLARIN BÜYÜSÜ BAŞLIĞIYLA PAYLAŞILDI

Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen görüntüler, infiale neden oldu. Kısa bir tişört ile eteğini yukarıya çeken model, başörtüsü, takke ve tespihi de boynuna aksesuar olarak kullanıp, namaz hareketleriyle poz verdi. Çekilen görüntüler de "Zıtlıkların büyüsü" başlığıyla paylaşıldı.

KADININ KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatepe Camisi'nde uygunsuz kıyafetlerle çekim yapan ve bunu sosyal medyadan paylaşanlar hakkındaki soruşturma kapsamında fotoğrafları çekilen kadının kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

"RENCİDE EDEN GÖRÜNTÜLER"

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Kocatepe Camii’nde çekildiği anlaşılan ve sosyal medyada paylaşılan ve cami mehabetini rencide eden görüntüler ve sorumluları hakkında valiliğimizce adli ve idari inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, camide çekilen fotoğraflara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 216/3. maddesindeki "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından ise çekimin yönetmeni Bilal Gabra Kısa sosyal medya hesabından özür dileyerek şu ifadeleri paylaştı;

Kocatepe camiinde yapmış olduğum çalışmamın amacından çok fazla saptığı ve yanlış yerlere çekildiğini üzülerek izlemekteyim. Niyetim camiye küsmüş belli bir kesimin önyargısını kırıp huzuru bulacakları yerin cami olduğunu göstermekken şu an vatan hainliğine kadar ilerleyen yakıştırmalar görmek beni ve ailemi endişelendiriyor. Keşke böyle olmasaydı. Kırdığım, yanlış anlaşıldığım herkesten ayrı ayrı özür dilerim. Saygılarımla...

Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

EDA TAŞPINAR DA CAMİDE SKANDAL POZLAR VERMİŞTİ! 

İstanbul'da bulunan tarihi bir otelin içindeki camide 2023 Ocak ayında objektif karşısına geçen sosyetik isim Eda Taşpınar, uygunsuz kıyafetiyle mihrap önünde poz vererek büyük bir skandala imza atmıştı. Taşpınar'a, camide çektirdiği fotoğraf nedeniyle soruşturma başlatıldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan Taşpınar savunmasında oranın ibadethane olduğunu anlamadığını, tepkilerden sonra korkup paylaşımı hemen kaldırdığını açıkladı.

Son dakika! Camideki skandal görüntülerle ilgili yeni gelişme

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...