Sondakika! Hakan Fidan'dan Kerkük açıklaması: Irak'tan Kerkük'teki PKK yönetimine son vermesini bekliyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Irak yönetiminden Kerkük'teki PKK yönetimine son vermesini bekliyoruz. Kerkük'teki olayları üzüntü ve büyük kaygıyla karşılıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği basın toplantısında Kerkük'teki olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Kerkük'te yaşanan gerginliğe ilişkin konuşan Fidan, "Ortak sınır güvenliği, ticaret, terör ile mücadele, yüksek öğretim gibi pek çok konuda müzakere ettik. Görüşmelerimizi paylaştık. Terör ile mücadele konusunda da beklentilerimizi birbirimize aktardık. Irak yönetiminden Kerkük'teki PKK yönetimine son vermesini bekliyoruz..." dedi.

İşte Hakan Fidan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

"SURİYE KONUSUNDA NETİZ"

Bizim Türkiye olarak Suriye konusunda ne kadar net olduğumuzu biliyorsunuz. İran ve Rusya katılımıyla da 4'lü formatta da konularımızı tartışıyoruz.Terörle mücadele konusundaki beklentilerimizi birbirimize aktardık.  Ticari ilişkilerimizi güçlendirecek adımları değerlendirdik. 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ulaşmak için neler yapılması gerektiğini ele aldık.

"PKK'YI YOK ETMEK İÇİN İŞ BİRLİĞİ BEKLİYORUZ"

Ortak sınır güvenliği, terörle mücadele konusunda hassassiyetlerimizi dile getirdik. Barış ve istikrar için sorumlulu komşuluk ilişkileri önemli. Diyalog yoluyla karşılıklı meseleleri çözmek istiyoruz. Suriye konusunda pozisyonumuzu net olarak ifade ettik. Suriye'den PKK'nın temizlenmesi için İran'ın da bizimle birlikte çalışması önemli, 4'lü formatta, Suriye ve Rusya'nın da katılımıyla konuları görüşüyoruz.

"PKK MEVCUDİYETİNE SON VERİLSİN"

Irak'ın asli ve kurucu unsurlarından olan Türkmenlerin haklarının korunması Irak politikamızın ana politika unsurları arasında yer alıyor. Türkmenleri her alanda desteklemeye devam edeeceğiz... Kerkük'ün huzur ve istikrarı Irak'ın bütününün huzur ve istikrarına etki ediyor. Kerkük'ü barış içinde bir arada yaşama kültürünün sembolü olarak görüyoruz. Şehirde son dönemde artış gösteren PKK mevcudiyetine süratle son verilmesini Irak makamlarından talep ediyoruz"

Sondakika! Hakan Fidan'dan Kerkük açıklaması: Irak'tan Kerkük'teki PKK yönetimine son vermesini bekliyoruz

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç. 3 Eylül 2023 20:32

Son vermiyorsa da Bizim Irak'ın tamamını( Misakı Milli toprakları dahil) tekrar feth etmemiz şart.

Sonraki Haber Yükleniyor...