Tahıl sevkiyatında son durumu MSB açıkladı: 2 gemi daha Ukrayna'dan yola çıktı

Düzenleyen:
Tahıl sevkiyatında son durumu MSB açıkladı: 2 gemi daha Ukrayna'dan yola çıktı

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı, 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli gemi ve 48 bin ton Mısır taşıyan ARIZONA isimli geminin Ukrayna'dan yola çıktığını açıkladı. Dün hareket eden 4 gemi bu akşam saatlerinde İstanbul'a demirleyecek, yarın ise gemilerin denetimi yapılacak.

Tahıl sevkiyatı başta Türkiye'nin çabaları ile olmak üzere sürüyor. Sevkiyatın ilk gününden bu yana çok sayıda gemi İstanbul Boğazı'ndan geçerek  yüklü tahılları başka ülkelere götürdü. Tahıl sevkiyatında son duruma ilişkin Milli Savunma Bakanlığından açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmaları kapsamında Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatının sürdüğü belirtildi.

59 TON TAHIL TAŞIYAN GEMİLER UKRAYNA'DAN ÇIKTI

Bu sabah İtalya’ya 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli gemi Yuzni’den, İskenderun’a 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli gemi Çernomorsk’tan hareket etti. Dün hareket eden ve İstanbul’a seyrine devam eden 4 gemi bu akşam saatlerinde İstanbul’a demirleyecek ve yarın denetime tabi tutulacak.

Bakanlıktan yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmaları kapsamında Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı sürüyor. Bu sabah;

İtalya’ya 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli gemi Yuzni’den,

İskenderun’a 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli gemi Çernomorsk’tan hareket etti. Dün hareket eden ve İstanbul’a seyrine devam eden 4 gemi bu akşam saatlerinde İstanbul’a demirleyecek ve yarın  denetime tabi tutulacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...