Terör yüzünü Ankara'da gösterdi! Zamanlaması manidar saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Terör yüzünü Ankara'da gösterdi! Zamanlaması manidar saldırı

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin artan gücünden rahatsız olan Batı, piyonlarıyla Meclis’in açıldığı gün başkenti kana bulamak istedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Hükûmetin göz açtırmadığı terör, kanlı yüzünü dün Ankara’da gösterdi. İki terörist, sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısında bombalı saldırı düzenledi. Teröristlerden biri kendini patlattı, diğeri etkisiz hâle getirildi. Kalleş saldırıyı PKK üstlendi. İçişleri Bakanlığı, teröristlerden birinin PKK üyesi olduğunu, diğer teröristin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

Kalleşlere  karşılık veren nöbet kulübesindeki iki polis hafif yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polisler Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş’ın hayati tehlikelerinin bulunmadığını duyurdu. Meclis’in açılış gününe denk gelen hadise, büyük tepki topladı. Saldırı girişiminin ardından Kızılay ve çevresinde bulunan şüpheli paket kontrollü şekilde patlatıldı. Unutulan çantanın içerisinde kitap ve çeşitli kişisel bakım ürünleri çıktı.

Terör yüzünü Ankara'da gösterdi! Zamanlaması manidar saldırı

ARAÇ ÇALINTI ÇIKTI

Teröristlerin olay yerine geldiği Kayseri plakalı hafif ticari aracın çalıntı olduğu tespit edildi. Otomobilin Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner teknisyeni Mikail Bozağan’a ait olduğu belirtildi. Bozağan’ın gece teröristler tarafından ensesinden silahla vurularak öldürülüp aracının gasbedildiği tespit edildi. 24 yaşındaki Mikail Bozağan, Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Avlağa Köyünde yaşıyordu. Sabah “kliniğe” diye çıktı. Gece 22.00’ye kadar eve gelmedi. Telefonla ulaşamayan yakınları ihbarda bulundu. 

Terör yüzünü Ankara'da gösterdi! Zamanlaması manidar saldırı

TUZAĞA MI ÇEKİLDİ?

Aramada Bozağan’ın Avlağa Köprüsü yanında cansız bedenine ulaşıldı. Köyün muhtarı İsmet Yıldırım, Torosların devamı olan dağlık mevkide çevre istihbarat desteği olmadan Mikail’i kimsenin bulamayacağını ve böyle bir cinayet ve hırsızlığı gerçekleştirmenin imkânsız olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan terör mağduru maktulün yakınları da Mikail’in hiçbir hasmının olmadığını, kendisinin köylerde hasta hayvanlara müdahale edip ilaç götürdüğünü aktardı. Mikail Bozağan’ın bir telefonla aranarak tuzağa çekilmiş olabileceğini kaydeden Çataloluk Köyü Muhtarı Yıldırım, “Bu köyler ulaşımı oldukça güç yerler. Bu cinayeti işleyenler kesinlikle bölgeyi yakinen tanıyor. Aksi durumda buraya ne gelebilir ne de buradan çıkabilirlerdi” dedi.

KARABAĞ ACISI MI?

Hain saldırının zamanlaması Ankara çevrelerinde maksatlı bulundu. Karabağ zaferiyle birlikte ABD ve AB ülkelerinde “Türkiye’yi durdurun” mesajları art arda geldi. Son bir haftada ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve Belçika basınında Karabağ üzerinden Türkiye hedef yapıldı. Tahran’dan yükselen benzer çıkışlar da ayrıca dikkat çekti.

TÜM TUŞLARA BASIYORLAR

Terör ve Güvenlik Uzmanı Gürsel Tokmakoğlu, Ankara saldırısının terör üstü mesaj olarak yorumlanması gerektiğini ve farklı yöntemlerle durdurulamayan Türkiye’ye yönelik hibrit savaş örneği olduğunu vurguladı. Batıda yükselen Türkiye’yi durduramıyoruz mesajlarına vurgu yapan Tokmakoğlu, “Küresel odaklar tüm tuşlara basıyor. Son hadise de kullanılan silahlardan biri ABD yapımı diğeri Rus. Teröristlerin kimliği, eylemin şekli ve yeri tamamen hibrit savaş taktiğinin uzantısı. Bu saldırı kesinlikle salt bir terör örgütünden ibaret değil” diye konuştu. 

Saldırının sığınmacılar üzerinden halkı kışkırtma operasyonları ve AİHM’nin skandal FETÖ kararıyla bağlantısız olmadığı da değerlendiriliyor.

MİKAİL, 18 YIL ÖNCE DE HABERLERE KONU OLMUŞ

 Ankara’daki saldırıda güvenlik güçlerimiz herhangi bir kayıp vermedi ancak teröristler olayın başlangıç yeri olan Kayseri’de iki yıllık evli 24 yaşındaki Mikail Bozağan’ı katletti. Mikail Bozağan’ın geride dört aylık yavrusu yetim kaldı. Bozağan’ın 2005 yılında henüz altı yaşındayken kuzeni Hüseyin’le birlikte mantar toplamaya gittiği ve kaybolduğu öğrenildi. Günlerce süren arama sonrası Hüseyin’in donmuş bedenine ulaşıldı. Mikail ise Adana sınırları içerisindeki dağlık bölgede sağ olarak bulundu. Terör şehidi Mikail Bozağan’ın köylülere yardım amaçlı aracında bulundurduğu ilaçların önemli bir kısmının saldırı aracında durduğu görüldü.

Terör yüzünü Ankara'da gösterdi! Zamanlaması manidar saldırı

SİLAHLAR RUS VE ABD MENŞEİLİ

Saldırı girişiminde kullanılan termobarik fırlatıcının Rus menşeli RPO-A Shmel olduğu belirtildi. Söz konusu mühimmatın, Rusya tarafından Esad rejimine ve PKK’ya transfer edilen mühimmatlar arasında olduğu biliniyor. Etkisiz hâle getirilen teröristin elinde bulunan tüfeğin ise Colt M4 Carbine saldırı tüfeği olduğu kaydedildi. Bu tüfeğin de ABD tarafından terör örgütü PKK/YPG’ya hibe edilen tüfekler arasında olduğu biliniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...