Thodex'çi Faruk 7 saatlik savunma yaptı, "Paraya hassasiyetim yok" dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Thodex'çi Faruk 7 saatlik savunma yaptı, "Paraya hassasiyetim yok" dedi

GÜNDEM Haberleri

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, Türkiye'de ilk defa hakim karşısına çıktı. Özer, 70 sayfalık savunma yaptı. 7 saat boyunca konuşan tutuklu sanık, kendisine kumpas kurulduğunu, cezaevinden çıktığı takdirde mağdurların zararını karşılayacağını söyledi. Özer, mahkeme heyetinin birilerinden talimat aldığını iddia ederek "Bu adaletsizliklerin hesabını soracağım" dedi.

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle cezaevinde olan sistemin kurucusu Faruk Fatih Özer hâkim karşısına çıktı. Yedisi tutuklu 21 sanıktan biri olan Özer, hakkındaki suçlamaları reddetti. Faruk Fatih Özer, 70 sayfalık savunmasını 7 saat okuyarak beyan etti.

"100 BİN TL SERMAYE İLE BAŞLADIM"

E-ticaretle iş hayatına atıldığını belirten Özer "Bu işle uğraşırken dikkatimi kripto paralar çekti. Şirketi bu yöne çevirdim. 100 bin lira sermaye ile bu alana girdim. Ben sadece kripto alım satım işleminden komisyon alıyordum. Kimseyi dolandırmadım. Sistemi hacklediler" dedi. 

"SİSTEMDEKİ PARALAR ÇALINDI"

Arnavutluk’a bilet aldığı gün kripto paralarını geri çekme taleplerini karşılayamamaya başladıklarını aktaran Faruk Fatih Özer "Panik durumu geçene kadar platformu kapatma kararı aldım. Müşteriler panikle hareket ettiği için zarar ediyordu. Bu durumu yaşamamın sebebi aslında şirkete yatırılan paraların şirketin sisteminde olmamasıydı. Çünkü bu sistemdeki paralar çalındı" diye konuştu. 

"ARNAVUTLUK'A 10-15 BİN TL İLE KAÇTIM"

Kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Özer "Gerçeklerin ortaya çıkması için beklemem ve saklanmam gerektiğini düşündüm. Telefonumu ve teknolojik aletlerimi denize attım. Tanınmamak için saç ve sakal tarzımı değiştirdim. Sahte bir kimlik çıkarttım ve farklı adreslerde kaldım. Soğuk cüzdan bendeydi. Arnavutluk’a giderden yanımda 10-15 bin lira kadar para vardı. Borçlu kişiler belli olduktan kısa bir süre sonra müştekilere ödemeler yapılmaya başlandı. Avukatıma ödemelerin yapılması için vekalet verdim ama firari olduğum için geçerli sayılmadı. Sonra babam üzerinden vekalet verdirdim. Arnavutluk'ta sahte kimliğimle yakalandım" ifadelerini kullandı.

"PARAYA HASSASİYETİM YOK"

Tutuklu sanık  Faruk Fatih Özer, MASAK'tan alınan raporun yalan olduğunu belirterek "Ben paraya hassasiyeti olan bir adam değilim. Yurt dışına kripto para kaçırmak isteseydim rahatlıkla yapardım. Beni kripto para sistemindeki çöküşler değil, asıl iflas ettiren kumpastır” şeklinde konuştu.

MAHKEME HEYETİNİ TALİMAT ALMAKLA SUÇLADI

Özer, savunması sırasında mahkeme heyetinin talimat aldığını öne sürünce mahkeme başkanı araya girdi. Başkan "Faruk Fatih Özer talimat aldığımızı iddia ettiğiniz yer neresi? Algı oluşturamazsın. Mahkememiz bağımsızdır. Kimseden talimat almayız. Varsa bir deliliniz bunu ispatlamak zorundasınız. Varsayımsal bir iddiada bulundunuz, bunu heyetin reddi olarak kabul ediyorum” şeklinde karşılık verdi.

"MÜŞTERİLERİMİN ZARARINI KARŞILAYACAĞIM"

Ardından konuşmasını sürdüren Özer, "Hapis yatmak umurumda değil. 80 bin yıl ceza yatarım. Fakat bir gün hapisten çıkacağım ve adalet önünde adaletsizliklerin hesabını soracağım. Bugün ben masum şekilde buradaysam yarın da siz burada olabilirsiniz. Müşterilerime art niyetli bir plan yapmadım, maddi kayıplarından dolayı hepsinden özür diliyorum. En büyük maddi zarar yaşayan benim. Eğer ben müşterilerin varlıklarını çalmak isteseydim bunu 4 yılda yakalanmadan yapardım. Cezaevinden çıktığımda müşterilerin maddi kayıplarını karşılayacağıma söz veriyorum. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” sözlerini sarf etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan heyet, dosyanın esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...