TMO: Çiftçimi telaşa kapılmasın, hububat alımları sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TMO: Çiftçimi telaşa kapılmasın, hububat alımları sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, hasadın başladığı günden itibaren üreticiler tarafından toplam 260 bin ton ürün için randevu alındığını söyledi. Güldal "Kırklareli'nde hububat alımlarımız yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Hububat alımlarının durdurulacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu konuya ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'dan açıklama geldi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici'yi makamında ziyaret eden Güldal, kentte hububat hasadının başladığı günden itibaren üreticiler tarafından toplam 260 bin ton ürün için randevu alındığını söyledi. Güldal, Kırklareli merkez ve ilçelerinde TMO tarafından günlük ortalama 10 bin ton, hasat başından bugüne kadar ise toplamda 80 bin ton buğday ve arpa alımı yapıldığını dile getirdi.

"ALIM YERLERİMİZ AÇIK KALACAK"

Halihazırda 4’ü lisanslı depo noktası, 6’sı TMO iş yeri olmak üzere toplam 10 farklı noktada hububat alımlarının yoğun şekilde sürdüğünü belirten Güldal "Kırklareli’de ilave kapalı depo ve toprak üstü açık yığın yerleri oluşturulmaya devam ediliyor. ilave 100 bin ton ürün için planlama yapıldı. Bu şekilde de randevu kapasitelerinde genişleme sağlanacak. Çiftçimiz telaşa kapılmasın. Kırklareli’de randevu alamayan üretici bırakılmayacak. Üreticimizin TMO'ya arz edeceği son ürün gelene kadar alım yerlerimiz açık kalacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mevlüt yılmaz.11 Temmuz 2023 07:00

5 tondan aşağısını almıyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...